21 Οκτ 2016

"Αύριο στην Αγγλία"


Ανάσα δεν παίρνει ο παίκτης, ο «αιώνιος» παίκτης. Αυτό βλέπω εγώ. Από Τσάμπιονς Λιγκ στο Ουέφα κι έρχεται ένα Σαββατοκύριακο με παιχνίδια για όλα τα γούστα. Θ’ αναστενάξουν πάλι τα γκισέ με παιχνίδι, που θα βαρούν στο γάμο του Καραγκιόζη τα πιότερα, αλλά ποιος νοιάζεται;

Επειδή είναι Οκτώβριος δεν σημαίνει πως κάθε αγωνιστική στην Αγγλία παίζουμε τα ρέστα μας. Θα μου πεις, ποτέ δεν πρέπει να παίζουμε μέχρι να μείνουμε ταπί – συμφωνώ και συνεχίζω: κατά περιόδους η Αγγλία προσφέρεται για παιχνίδι υψηλών αποδόσεων. Και λογικό είναι αυτό, αν περνούσαν τα αουτσάιντερ με τύχη κάθε Σάββατο στην Αγγλία, θα είχε αλλάξει ο ρους ολόκληρου του στοιχήματος.

Πέρσι η χαρά του αουτσάιντερ ήταν μετά τις γιορτές και πρόπερσι κάπου εδώ στις αρχές και το Νοέμβριο. Δηλαδή αν δεν έχεις στρατηγική και υπομονή, τράβα για τις φαβόρες – αυτές βγαίνουν όλον το χρόνο. Τι κουραστικό παιχνίδι γίνεται με αυτά τα φαβορί... Κανείς δεν μιλάει γι αυτά, αλλά λες και ένα αόρατο χέρι να σπρώχνει τον κόσμο προς τα κει. Μην παίζετε, βρε, θα καταστραφείτε, αν τους πεις, σε κοιτάνε και με αγριάδα.

Αύριο, λοιπόν, στην Αγγλία θα παρακάμψουμε τη χλιδή της Πρέμιερ – εμείς είμαστε λαϊκά παιδιά. Τι δουλειά έχουμε σε πολυσύχναστες λέσχες; Εκεί όπου έχουμε πει πως οι μπουκ φοράνε τα καλά τους και σε περιμένουν με χαμόγελα. Εσένα όμως συνήθως σου βγαίνει ξινό το χαμόγελο. Εκεί μέσα βρίσκεται ολόκληρη η σοφία των μπουκ. Εκεί υπολογίζουν τα πάντα, μέχρι χιλιοστό, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Εμείς, είπαμε, γουστάρουμε τις παρακμιακές λέσχες – κάτι καφενεία όπου καπνίζουν ακόμα οι θαμώνες και βρίζουν δυνατά. Πίνει και κάνα ποτηράκι παραπάνω ο μπουκ και κάνει και κάνα λάθος -δεν του στοιχίζει- είπαμε πάντα παίζουμε λίγοι κει μέσα.

Σέφιλντ Γουεν. (1,73) - ΚΠΡ (4,93) – αυτά βλέπω και λέω εδώ είμαστε. Κάποτε στα χρόνια τα παλιά, που ήταν και οι δυο ομάδες του Σέφιλντ στην Τσάμπιονσιπ, η καλή ομάδα ήταν η Σέφιλντ Γιουν. και είχε θυμάμαι και πολύ δυνατή έδρα. Τώρα εδώ και χρόνια βολοδέρνει στην από κάτω κατηγορία και δεν λέει ν’ ανέβει. Η άλλη, η Σέφιλντ Γουεν. μια ζωή πάλευε να σωθεί. Τώρα κάνα δυο χρονιές πάει να σηκώσει κεφάλι για να κοιτάξει πιο ψηλά. Στο Θεό μπορεί να πάει; Αλλά δεν μπορείς, κύριε μπουκ, να μου δίνεις αύριο 5 την ΚΠΡ! Θα μου πεις, είχε κοντά στο 70% κατοχή μέσα στο Κάρντιφ που πήρε Χ στο τέλος. Φλύαρη κατοχή θα είχε, αφού τρόμαξε να ισοφαρίσει και είχε τις ίδιες τελικές με το γέρο Γουόρνοκ. Και μόλις δυο βαθμούς πίσω είναι η ΚΠΡ - δεν τη βλέπω στα τάρταρα... Προϊστορία; Ένα στα δυο δεν τα χάνει η ΚΠΡ κει μέσα. Εντάξει, δεν είναι και εύκολο το ματσάκι, αλλά 5 η ΚΠΡ; Και με ανοδικές τάσεις. Δεν θέλω βιασύνες, να δούμε πού θα πάει…

Γκρίμσμπι (1,96) - Τσέλτεναμ (3,69) – δεν έχει Χ εντός η Γκρίμσμπι, δεν έχει διπλό εκτός η άλλη, αλλά έχει 4 Χ. Πέρσι στην κατηγορία των τελειωμένων το πήρε το διπλό κει μέσα. Από νίκες και οι δυο – ούτε καν στο δυο άσσος; 3,50, 3,60 και 3,80 οι αποδόσεις στο διπλό, ενώ ήταν και 4. DNB στο 2.65, γιατί δεν είναι για πολλά - πολλά.

Αγ1 - εδώ να πω πως αύριο αυτή η κατηγορία μου βγάζει ένα μπέρδεμα. Ντεζαβού το λένε να έχεις βιώσει κάτι πάλι στο παρελθόν. Ξαναπαίζουν στις ίδιες έδρες ή αλλού πάλι με τις βαλίτσες στο χέρι – μπερδεμένα πράγματα για μένα. Να ξαναχάσει η Μίλγουολ μέσα στο New Den από Φλίτγουντ μέσα σε 4 μέρες; Καπάκι διπλό η Γουίμπλετον μέσα Πιτερμπόρο; Όλα γίνονται, θα μου πεις. Αλλά καλό είναι να μην κυνηγάμε την τύχη μας. Κέρδισε η Κόβεντρι - εδώ και καιρό την αδικούσαν τα αποτελέσματα, δεν έχει χάσει εντός, 5 Χ και μια νίκη προχθές με 2-1 Όξφορντ. Η Ρόντσντειλ έφαγε τριάρα από Σουίντον εκεί που πήγαινε τρένο. Πού να συνέρθει σε τόσο σύντομο διάστημα; Αλλά η προτελευταία να δίνεται έστω και οριακό φαβορί με την πέμπτη της βαθμολογίας; Κόβεντρι χωρίς αξία…

Κόλτσεστερ (1,71) - Μόρκαμ (4,48) – στον Nklaps αρέσουν κάτι τέτοια. Από την εποχή του Νώε έχει να κερδίσει η Κόλτσεστερ, αλλά σου λέει ο μπουκ «για να τους δοκιμάσω… Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν για την πίστη τους; Θα αγοράσουν το Νώε στο 1,70;» Η άλλη με τα ψέματα εκτός πάει και κάνει κηδείες – 4-1-1 ρεκόρ έχει. Εμένα με κωλώνει η δυνατή εμφάνιση στο Ντόνκαστερ για Κόλτσεστερ και τα χάλια της Μόρκαμ εντός. Πάντως αν θες να παίξεις το Νώε από ημίχρονο και στο ζωντανό, κάτσε καραούλι.

Μ.Κ.Ντονς (1,73) - Σάουθεντ (4,63) – δύσκολο τούτο, το ήθελα άλλη στιγμή. Είχαν πρόβλημα με τα έκτος στο Σάουθεντ και πήγαν προχθές στο Μπράντφορντ να κάνουν νέα αρχή. Και τα κατάφεραν, γιατί ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έφυγαν με μια δίκαιη ισοπαλία. Γιατί να μην πάνε για το διπλό αύριο σε μια ομάδα που παραπαίει; Τα έφαγαν όμως στο 87 και στο 88 από Ρόβερς και έγινε το 3-1 3-3. Τι σκατά ομάδα είναι αυτή; Τώρα πήγε 5 το διπλό – έδειξαν, σου λέει, πως μπορούν οι Ντονς. Η άλλη η κακομοίρα τζάμπα το πήρε το Χ; Δύσκολο παιχνίδι, αλλά προκλητικές αποδόσεις του διπλού.

Μωρέ Νιούπορτ, με την Πλύμουθ μέσα και ντέρμπι; Αλλά σε εκτιμάει πολύ βλέπω ο μπουκ και έτσι δεν κάνουμε δουλειά…

ΥΓ. Ελπίζω να μην πάρει πάλι απουσία εκείνος ο Nklaps και να κάνουμε και καμία κουβέντα, πάνω σε αυτά ή και σε άλλα…

6 σχόλια:

  1. Ελα εδω ειμαι. Ωραιες αναλυσεις. Σε πολλα ματς συμφωνουμε οπως ξερεις.

    Και να ποσο δυσκολο παιχνιδι ειναι το στοιχημα. Βρισκεις ενα σετ αποδοσεων που σου κινει το ενδιαφερον. Και λες εδω ειμαστε. Και βρισκεις επιχειρηματα υπερ. Το κακο ομως ειναι οτι βρισκεις και εποχειρηματα εναντιον.
    Παμε παραδειγμα στο ...Νωε-Μορκαμ, που ξερεις οτι εχω ενα ενδιαφερον. Λες με την κοινη λογικη οτι δεν μπορει, του κερατα δηλαδη, να ειναι αυτο το 1.70 της Κολτσεστερ σωστο. Δεν γινεται. Αυτη εχει ξεχασει πως ειναι να κερδιζεις. Και μετα ερχεται το αντεπιχειρημα: καλα τωρα βρηκες την Μορκαμ που πουλαει τρελα και ειναι ικανη και για το χειροτερο, για να παιξεις σοβαρα... Και η Κολτσεστερ επαιξε καλα στο τελευταιο.
    Και εκει καπου πρεπει να αποφασισεις αλλα τι θα υπερισχυσει; Με ποιο επιχειρημα θα συνταχθει ο παικτης. Μορκαμ ή πασο; (Καλα, οποιος παιξει τον ...Νωε στο 1.70 να μας το πει!)
    Και πρακτικα σε καθε στοιχημα που σκεφτομαστε να παιξουμε, εχουμε δεδομενα υπερ και κατα. Δυσκολη η επιλογη. Ναι αλλα πρεπει να παρουμε μια αποφαση.

    Σε καποιους μετρανε πολυ τα αγωνιστικα κριτηρια. Εμενα μου αρεσουν οι πιθανοτητες. Φτιαχνω στο μυαλο μου με ολα αυτα τα δεδομενα ενα "σετ πιθανοτητων", οπως το λεω. Για μενα το ματς ειναι 40-30-30. Ειδατε; Εβαλα φαβορι το Νωε! Πανω απο 40% ομως με τα χαλια που εχει δεν μπορει να παρει.

    Δεν εχει σημασια ποσο δικιο ή αδικο εχω με τις πιθανοτητες. Σημασια εχει ποσο "κουμπωνουν" οι αποδοσεις. Με 5.00 αγοραζω το 30% της Μορκαμ. Και λαθος να εχω κανει πρεπει να εχω πεσει ΠΟΛΥ εξω για να μην αξιζει στο στοιχημα μου.
    Και πιστευετε οτι θα κριθω απο την νικη ή οχι της Μορκαμ αυριο; Οχι! Θα κριθω στο τελος της σεζον οταν θα εχω παιξει 100 τετοια bet και τοτε θα δουμε αν εχω πιασει τα 30 ή οχι. Μα 20 να εχω πιασει, θα ειμαι στα λεφτα μου.

    Σεντονι βγηκε να παρει.
    Ηθελα να σου γραψω και για το deja vu. Γιατι μια ομαδα που εχασε την προηγουμενη φορα εντος, δεν θα ξαναχασει. Το εχουμε ξανασυζητησει. Δεν το απορριπτω, μολονοτι συνιστα "προληψη". Απλα θελω να μου πεις το concept που κρυβεται απο πισω. Γιστι να μην ξαναχασει η Μιλγουολ; Δηλαδη αν η Μιλγουολ ειχε 5 σερι νικες εντος, θα την κοντραρες; Δεν θα ελεγες "πως να την κοντραρω που εχει μονο νικες";
    Φοβια ειναι τωρα που κοντοστεκεσαι με τη Φλιτγουντ. Δως μου επιχειρηματα για το φαινομενο deja vu, οπως το λες.

    Πρεμιερ Λιγκ (και τελειωνω). Εκει που οι Μπουκαδοροι βαζουν τα καλα τους. Καμια φορα αξιζει κανεις να κοιταζει. Μολονοτι ειδικος (εσυ, οχι εγω!) στις μικρες Αγγλιδες. Κοντραρουμε τη Σιτι; Κουραση και απογοητευση απο τη μια. Απο την αλλη οπως ειπες, μαγικη εικονα το 4-0. Δεν το αξιζε ισως. Λαθος του τερματοφυλακα κλπ.
    Επιχειρηματα υπερ και κατα.
    7.50 η Σαουθαμπτον.

    ΥΓ Αμαν, μεγαλο βγηκε. Γλιτωνω ομως απουσιες για ολη τη βδομαδα με αυτο!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα - σεντόνι σχόλιο έγραψε ο Nklaps. Καλό, μας τιμάει, αλλά οι απουσίες - απουσίες...

      Πάμε στην Σιτι - έχει δυο άσχημα παιχνίδια και δυο άτυχα. ειδικά με την Εβερτον, να χάσει δυο πέναλτι δεν γίνεται και κάθε μέρα. Να κοντράρουμε μια ομάδα που μέχρι το 60 έπαιξε την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου στα ίσια; Έχει κάτι θεματάκια βλέπω ο Γκουαρντιόλα με Αγκουερο, Κομπανι και Μπραβο ( για τους δυο πρώτους αναγκάστηκε να πει πως έχουν μέλλον στην ομάδα) και για τον Μπραβο να καλύψει την πατάτα του. Βγάζει και τις δηλώσεις του Κουμαν μετά από παιχνίδι με Εβερτον που δήλωσε - απίστευτη ομάδα η Σιτι, για να αναδείξει το έργο του. - το έχει ανάγκη; - αν δεν κερδίσει αύριο θα το χει. Όντως μεγάλες οι αποδόσεις για Σάουθαμπτον, αλλά δεν βλέπω να στραβώνει το ματσάκι αύριο.

      Ο Μουρίνιο αύριο πάει στην Τσέλσι - ματς για παρακολούθηση...ματς ιδιαίτερων συνθηκών αυτό - τα ακουμπάμε αυτά;

      Το Ντεζαβού ρε με ενοχλεί όταν είναι ολόκληρη η αγωνιστική έτσι - μεμονωμένα παιχνίδια όχι. Το μάτι είναι αυτό που ρίχνεται πρώτο στην μάχη με τα κουπόνια. Τόσα χρόνια κοιτάει το έρμο Αγγλίες - κοντά στα 15. το εμπιστεύομαι για τις πρώτες εντυπώσεις.

      Μια αγωνιστική που βγαίνει για την επόμενη και έχει καρμπόν έδρες δεν μου κάθεται καλά. Γεροπαραξενιά - θα το δεχτώ...

      Στα άλλα δεν βλέπω καμιά διαφοροποίηση βάση αλλαγής αποδόσεων. Στο 5,50 τώρα η ΚΠΡ έχει αξία - DNB 3.75...

      Διαγραφή
  2. Νομιζω οτι σημερα υπάρχουν πολλες υποψηφιες επιλογες. Δεν συμβαινει συχνα. 6; 7; Καπου εκεί.
    Τις τελικες επιλογες μου τις εχω "στείλει", (3 βγήκαν τελικά), η συζητηση ειναι επομενως θεωρητική.

    Και ειναι τι: Εχεις 7 υποψήφια σημεια και σου κανουν ολα. Τι κανεις. 7 μονα; Δηλαδή 7 μιζες ανοιγμα;
    Το λεω γιατί με τις αποδοσεις που παιζουμε δεν ειναι απιθανο ενα "τζακ ποτ" δηλαδη 0/7. Αλλο η ηττα γενικα και αλλο ενα 0/7. Ειναι πολυ δύσκολη η διαχειριση ενος τετοιου αρνητικού σερι και μαλιστα σε μια μερα.
    Οποτε ή επιλεγεις 2-3 απο τις 7 ή πας σε δυαδες και συστηματα. Δεν υπαρχει κατι αλλο. Υπαρχει;
    Το σωστο βεβαια στο στοιχημα ειναι μονα. Απλα δεν μπορω ευκολα να φανταστω καποιον να ανοιγεται τοσο πολυ, να καθεται η στραβη και μετα "business as usual".

    Η συζητηση ειναι θεωρητικη. Εδω θελω τη γνωμη της παρέας. Διαχειριση του πονταρισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μέτρα ρε Nikaps τα δίπλα στην Αγγλία - γιατί εγώ ζαλίστηκα...

      Διαγραφή
  3. Ακριβώς τόσα μ αρέσεις, αρκετά σε τιμές καθαρού αουτσάιντερ. - σήμερα ελπίζω να είδαν και οι στραβοί...

    Αυτή είναι η Αγγλία...

    Για το ωραίο θέμα που άνοιξες αύριο - τώρα έχει χαλάρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή