11 Νοε 2020

"ποντάροντας στα ξεκούδουνα"

 

Καλημέρα, να γράψουμε και κάτι ευχάριστο να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα των ημερών.

Ξεκούδουνα  - το νέο next big thing στο στοίχημα, είναι οι ομάδες που με πρώτη ματιά δεν έχουν τύχη. Με μια προσεκτική ματιά όμως δεν έχουν καμία, μα καμία τύχη. 

Ο farplay αρχίζει και μπαίνει στο νόημα - ο επίτιμος σωστά έχει τις αντιρρήσεις του και ο Βούδας ρωτάει: " τι είναι ξεκούδουνο;"

Όσο πιο ρεζίλω η ομάδα τόσο θα μπαίνει στο ραντάρ μας - εδώ θέλουμε χάλια, να σέρνεται, να γελάει ο κόσμος...

Αλλά και το φαβορί εδώ θέλουμε να μην δίνει δικαιώματα, να είναι καυτό - ίσως έχει έρθει ο καιρός που να κοντράρεις ένα φαβορί που δείχνει λίγο ζαλισμένο, να μην είναι και το καλύτερο πράγμα.

Γελάτε κύριοι, αλλά το πρόσφατο 4-1 της Βαλένθια επί την βασίλισσας δεν σας λέει κάτι;  

Δεν πέρασα καιρός που πήγε η Μπενφικα ντυμένη στα πράσινα να παίξει στην Μποαβιστα. Η Πορτο είχε ρίξει μια πεντάρα κει μέσα και ο μπουκ δίνει ένα 12.00 στον άσσο. Δυο - μηδέν ημίχρονο και τρία - μηδέν κάπου στο εβδομήντα - εδώ είχες παίξει το ξεκούδουνο και το κυκλώνεις από το 70΄. Ούτε άγχος - ούτε τίποτα. 

Τα 7 της Αστον Βιλα - τα 5 της Λεστερ - τα 4 στης Χοφενχαιμ - ποιος τα πίστευε; - η Καντιθ ζορίστηκε λίγο με Ρεαλ, αλλά έδινε και 14.00 - άλλο μουλωχτό αυτό.

Γι αυτό σου λέω τα ξεκούδουνα δεν έχουν τύχη, αλλά έχουν τιμή και προσφέρονται για εναλλακτικό στοίχημα.

Πρωτόκολλο - έχεις ομάδα περίγελο - έλα εδώ. Έχεις ξεχάσει τι σημαίνει νίκη - μαζί σου,  έως την κόλαση. Απουσίες; όσο πιο πολλές - τόσο πιο καλά.

Χτύπησε ο πρώτος τερματοφύλακας της Φαμαλικαο; και παίζει ο δεύτερος που είναι χοντρός, κοντός και ότι πάει μέσα γράφει - μας κάνει, φερτό εδώ. 

Το ρεπορτάζ από τον τελευταίο αγώνα της Σάουθεντ είναι τραγικά - έφαγε τρία μέσα στην Μπράντφορντ χωρίς να περάσει το κέντρο, συμπλήρωσε έξι σερί ήττες - 7.5 το διπλό για το ξεκούδουνο; πάλι ευκαιρίες μοιράζεις ρε γκισέ...

Το ξεκούδουνο ίσως είναι και η απάντηση γιατί δεν υπάρχει τύχη παίζοντας και σωστά τα φαβορί. Μην κοροϊδεύετε κύριοι, ακούστε - υπάρχουν τα φαβορί της πλάκας και τα σοβαρά φαβορί, οι "κολώνες". οι "κολώνες" ακόμα και με προσεκτική ανάλυση, δεν φαίνεται πως μπορούν να σπάσουν -  κι όμως τι λέτε σπάνε; 

Υ.γ.1 το πρόβλημα και εδώ βρίσκεται στην τελική διαλογή - ποιο ξεκούδουνο από τα ξεκούδουνα να παίξεις. Εδώ μάλλον θα μας δώσει πάλι την λύση η διαίσθηση, γιατί η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Υ.γ.2 καμία νέα ιδέα που δεν χλευάστηκε στην αρχή, δεν προχώρησε στο μέλλον...


25 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο σου, ερημίτη. Ανοίγει πολλά θέματα, αν και τα έχουμε συζητήσει στον καφενέ παλιότερα, άλλα λίγο άλλα πολύ. Επειδή όμως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, πρέπει υποχρεωτικά να τα ξανασυζητήσουμε.

    Καταρχήν, ο Βούδας, ποιός Βούδας ρε γαμώτο, Σιντάρτα με λένε, δεν θα μπορούσε να ρωτάει τί είναι ξεκούδουνο γιατί τα ξέρει όλα, άρα ξέρει και τα ξεκούδουνα. Κατά δεύτερον, υπάρχουν δυό λογιών ξεκούδουνα. Τα πραγματικά ξεκούδουνα, τα ορίτζιναλ δηλαδή, τα που δεν τα περιμένεις, τα κεραυνός εν αιθρία, τα έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μου. Και τα ψεύτικα ξεκούδουνα, τα μαιμουδένια, τα σου έκλεινα το μάτι αλλά εσύ αλλοιθώριζες, τα σου σφύριζα κλέφτικα αλλά εσύ ροχάλιζες.

    Το κείμενο αναφέρει κάποιες ομάδες. Βαλένθια, Μποαβίστα, Πάσος Φερέιρα, Αστον Βίλα, Λέστερ, Χοφενχάιμ, Καντίθ. Πάμε να τις δούμε μία μία και να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Εχω το αρχείο της εφημερίδας μου, όλες τις αγωνιστικές φυλαγμένες και θα σας γράψω επακριβώς τις πριν το κάθε ματς συνθήκες, τί πρότειναν οι υπεύθυνοι των πρωταθλημάτων και ασφαλώς έχουμε και τα σχόλιά μας εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα στην παρεα ..

    Sidd ...το τι προτεινουν οι υπευθυνοι των πρωταθληματων στην εφημεριδα δεν ειναι αποδειξη για τιποτα ...οι τυποι δεν ειναι στοιχηματίες ...ειναι στοιχηματογραφιάδες ...ειδικα οταν προτεινουν gg , ng , over , under με αποδοση κάτω του 2 θα επρεπε να επιτρεπεται ο λιθοβολισμός ...

    Τις συνθηκες πριν το ματς κοιταμε ....αυτο μαλιστα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Μιχαήλ, καταλαβαίνω τί εννοείς και συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Οπως όμως ξέρεις, είμαι μελετηρό παιδί κι ας μην έβγαλα το πανεπιστήμιο, αγοράζω 10 χρόνια την εφημερίδα μου, δεν λέω ποιά είναι γιατί θα μου ζητήσει ο ερημίτης τα διαφημιστικά, βρε αφεντικό, πάρε κι εσύ κανά κυβερνητικό λεφτό από την καμπάνια, κάτσε σπίτι και μην αναπνέεις, όλα εγώ θα στα λέω ? οπότε όσα σκέφτομαι και παίζω ή δεν παίζω επηρεάζονται κι από την ανάγνωση της εφημερίδας. Καλως τον Λοχαγό, πολύ χαίρομαι που είσαι μαζί μας. Απαγορεύονται οι λιθοβολισμοί. Πού βρισκόμαστε, στην Καμπούλ ή στο Ισλαμαμπάντ ?

      Διαγραφή
    2. xaxaxa....

      :)))

      Οι λιθοβολισμοί έπρεπε να επιτρέπονται εννείοτε ...

      :))

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα παιδια. Δεν συμμετεχω ιδιαιτερα στη παρεα φανερο να εδω... εχω τα δικα μου στοιχηματικα προβληματα χαχαχα. Απολαμβανω ομως τα κειμενα σας και σας διαβαζω καθε μερα. Ευχομαι απο καρδιας πολλα ταμεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως τονε τον Λοχαγό :))

      Να περνάς που και που να λες μια καλημέρα Δημήτρη ...στην καρέκλα σου δεν κάθεται κανείς οταν λείπεις ...εκει στη γωνιά σου ειναι και σε περιμένει ...

      Εχω ενα στοίχημα άχαστο πραγματικα αλλα δεν παίζει σε κανέναν μπούκ...""Οι φίλοι τα επόμενα χρόνια θα ειναι πιο πολύ διαδικτικοί παρα απ τον εγγύς μικρόκοσμο του καθενός μας "" .

      Διαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι πως βαριέμαι λίγο και θα καθυστερήσει η ανάλυση. Αφού δεν πάω στη δουλειά, κάθομαι με τον καφέ στο μπαλκόνι και κάνω φωτοσύνθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς το Λοχαγό και εμείς σου ευχόμαστε ταμεία γερά.

    Ρε Ζήκο τα κυβερνητικά λεφτά στην Ελλάδα σε βρίσκουν - δεν πας εσύ γυρεύοντας. Σου έγραφα εγώ για μένουμε σπίτι και πετάμε τα κλειδιά.

    Μέχρι και διαφήμιση με τον Ακάκιο θα έβαζα - " Ακάκιε μην ξεχάσεις την μάσκα σου."
    Επάνω θα έβαζα διπλά από το αουτσάιντερ...

    Με μάσκες πάμε στην εκλλησιά,
    με μάσκες προσκυνάμε,
    με μάσκες χέζουν, οι ειδικοί
    κι οι βλάκες κατουράνε.

    Είχα ένα φίλο τζογαδόρο (στοιχηματζή) που έτρωγε πολλές φάπες. Όλο αλλαγές έκανε, αλλά το ταμείο μείον. Ξεκινούσε με φαβορί, έριχνε κάνα τριάρι έχανε ένα, δυο - τα διαολόστελνε, το γυρνούσε στα Χ. δεν έβλεπε προκοπή και ΄κει, να σου αουτσάιντερ στον Θεό. Αποτυχία εκεί, δικαιολογημένη.
    Έκανε διάλειμμα με τριάδες από όλα - τουρλού, τουρλού και ξανά μανά τα ίδια.

    "Ρε γίγαντα του έλεγα άστο λίγο να τσουλήσει, τι συμπέρασμα να βγάλεις, αφού κάθε Κυριακή το βαράς αλλιώτικα"

    Αυτόν θυμήθηκα τώρα με τα μέτρα της κορόνας που τ΄ αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Πως να σε πάρω στα σοβαρά ρε ειδικέ; Δεν τα πιστεύεις εσύ τα μέτρα που παίρνεις - θα τα πιστέψω εγώ; Τώρα άμα χαρτζιλικώσεις να βάλω πλένουμε χεράκια, αλλάζει το πράγμα...

    Καφεδάκι ζεστό και ανάβω σόμπα σε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπήκα στον πειρασμό να γράψω για την επιδημία, αλλά συγκρατήθηκα. Ας αφήσουμε τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους κι ας μην κάνουμε τους ξερόλες. Απλώς ελπίζω όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, να μιλήσουν όλοι ειλικρινά για το τί έφταιξε. Και επιτέλους κάποιος να πει σε όλους αυτούς τους καριόληδες, τα άπληστα καθάρματα που το παίζουν σωτήρες του πλανήτη, να το βουλώσουν και να εξαφανιστούν από προσώπου γης, γιατί μόνο και μόνο η φάτσα τους εξαγριώνει κάθε φυσιολογικό άνθρωπο.

    Πάμε στα ξεκούδουνα κι ας τα δούμε ένα ένα. Ηταν όντως ξεκούδουνα ή μας είχαν προειδοποιήσει ? Βάζω ένα καταπληκτικό δίσκο να παίζει και ξεκινώ.

    https://www.youtube.com/watch?v=h3j_Fbs0ZQo

    Χοφενχάιμ-Μπάγερν 4-1 12,00. Η Μπάγερν προερχόταν από το σούπερ καπ με τη Σεβίλλη, αργά την Πέμπτη, το ματς αποδείχτηκε δύσκολο, πήγε στην παράταση και κούρασε. Κυριακή μεσημέρι το ματς της Μπουντεσλίγκα, δύο μέρες ξεκούραση δηλαδή, χωρίς να συνυπολογίσω πιθανή εορταστική μπυροποσία και ξενύχτι. Η παράδοση έλεγε 2-1-7. Ο άσσος έπρεπε να είναι στο 5,00 και έφτασε στο 12,00. Η Χόφενχαιμ είχε καυτό τον Κράμαριτς, που έβαλε πράγματι 2 γκολ στο ματς. Στην εφημερίδα πρότειναν 4-6 γκολ, εγώ είχα βάλει ερωτηματικό για πιθανή μπόμπα, κάτι που οσφριζόταν και ο Μιχάλης. Στον καφενέ γράψαμε πως η Χόφε δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν, όταν τρώει 2 γκολ από την Κολωνία, αλλά τα πρώτα λεπτά του ματς προιδέασαν την συνέχεια. Ηταν ξεκούδουνο ? Ηταν και δεν ήταν, και ίσως δεν ήταν. Συνεχίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.whoscored.com/Matches/1481006/Preview/Germany-Bundesliga-2020-2021-Hoffenheim-Bayern-Munich

      2-2 πρόβλεψη...

      Διαγραφή
  7. Ρεάλ-Καδίθ 0-1 14,00. Η Ρεάλ έχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία, παίζει όμως πολύ άσχημα, οι νίκες της έρχονται μετά από αποβολές αντιπάλων και με τον Κουρτουά να κάνει σε κάθε ματς κομβικές αποκρούσεις. Εχει 11 διεθνείς σε εθνικές ομάδες, άρα επιστρέφουν αποσυντονισμένοι οι παίκτες. Η Καδίθ έχει ρεκόρ 2-2-1, πολύ καλό για πρωτάρα. Δεν υπάρχει προιστορία. Παίζουν στο χωράφι, όχι στο Μπερναμπέου. Ας είμαστε ειλικρινείς, μάλλον ξεκούδουνο το αποτέλεσμα. 78% κατοχή η Ρεάλ, αλλά τα σουτ στο στόχο 5-2 υπέρ της Καδίθ.

    https://www.whoscored.com/Matches/1492027/Preview/Spain-LaLiga-2020-2021-Real-Madrid-Cadiz

    3-0 η πρόβλεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίτι-Λέστερ 2-5 9,50. Η Λέστερ πετάει επιθετικά, η Σίτι έχει νικήσει τη Γουλβς δύσκολα 1-3, στο α ημίχρονο έπαιξε καλά, στο β ημίχρονο οπισθοχώρησε πιέστηκε και το σκορ μειώθηκε με κίνδυνο ισοφάρισης, το 1-3 στις καθυστερήσεις. Η Σίτι έχει μόνο τον Στέρλινγκ, Ζεζούς και Αγουέρο τραυματίες. Δεν θυμάμαι γιατί, αλλά έχω σημειώσει ερωτηματικό για μπόμπα, γράφουμε στον καφενέ πως ο Πεπ είναι χωρίς επιθετικούς και πάει γυρεύοντας. Το sans voir το έχει για κόντρα στο λάιβ, ο Σιντάρτα πιο τυχερός το παίζει πριν τη σέντρα και το πιάνει. Ξεκούδουνο ? Σε καμία περίπτωση, όλοι το υποψιαζόμαστε και το προτείνουμε.

    https://www.whoscored.com/Matches/1485209/Preview/England-Premier-League-2020-2021-Manchester-City-Leicester

    3-1 η πρόβλεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αστον Βίλα-Λίβερπουλ 7-2, ο άσσος άνοιξε στο 9,00 και κάποια τσακάλια τον έριξαν στο 6,50. Γράφω το σκορ και τρέμουν τα χέρια μου από την ταραχή. Το ξεκούδουνο του ξεκούδουνου χωρίς αμφιβολία, αλλά με προβληματίζουν τα τσακάλια που αναφέρω παραπάνω. Ευτυχώς δεν ήμασταν ούτε αρνάκια να αγοράσουμε το διπλό και να στριφογυρίζουμε στη σούβλα.

    https://www.whoscored.com/Matches/1485215/Preview/England-Premier-League-2020-2021-Aston-Villa-Liverpool

    1-2 η πρόβλεψη, και η εφημερίδα σε γενικές γραμμές διπλό πρότεινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειωσε ο δίσκος, βάζουμε άλλον εξίσου μεγαλειώδη και ανεπανάληπτο.

    https://www.youtube.com/watch?v=D0QBMhEPg6E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάσος Φερέιρα-Πόρτο 3-2 7,00. Στην εφημερίδα ο αρμόδιος γράφει, καθόλου εύκολο παιχνίδι για μια Πόρτο εν μέσω κρίσιμων ευρωπαικών παιχνιδιών κόντρα σε μια ομάδα που παίζει μπάλα και διαθέτει θράσος. Μάλιστα. Το μπατιράκι δε που παίζει μόνο μεγάλα αουτσάιντερ προτείνει άσσο ! Από μπατίρης μεγιστάνας. Η παράδοση και πάλι προειδοποιεί 2-2-5.

    Μποαβίστα-Μπενφίκα 3-0 12,00. Ο αρμόδιος των Πορτογάλων γράφει πως η Μπενφίκα άρχισε να δείχνει σημάδια κούρασης και πως η Μποαβίστα παίζει πολύ καλύτερα από όσο δείχνουν τα αποτελέσματα. Προτείνει νο μπετ. Η παράδοση λέει 1-1-4 και το μοτίβο ΗΗΙΝΗΗ προειδοποιεί για έκπληξη, αν πιστεύετε σε μοτίβα, ο Μιχάλης πιστεύει πάντως και καλά κάνει.

    Ξεκούδουνα ή όχι ? Ποιά η γνώμη σας ? Επειδή προσωπικά θεωρώ το πορτογαλικό πρωτάθλημα κάπως μυστήριο, θα έπρεπε να σκεφτώ, έσπασε η Πόρτο, γιατί να μη σπάσει και η Μπενφίκα. Δεν το σκέφτηκα όμως και έτσι για να αθωώσω τον εαυτό μου θα πω, ΑΣΦΑΛΩΣ ΞΕΚΟΥΔΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.whoscored.com/Matches/1490773/Preview/Portugal-Liga-NOS-2020-2021-Pacos-de-Ferreira-FC-Porto

      0-2 η πρόβλεψη.

      https://www.whoscored.com/Matches/1490771/Preview/Portugal-Liga-NOS-2020-2021-Boavista-Benfica

      0-3 η πρόβλεψη

      Διαγραφή
  12. Βαλένθια-Ρεάλ 4-1 6,50. Η Βαλένθια βρίσκεται σε διοικητικό μπάχαλο, συνεχίζει να πουλάει βασικούς παίκτες, η Ρεάλ προέρχεται από το πολύ δύσκολο 3-2 επί της Ιντερ με την άμυνά της ασόβαρη. Η εφημερίδα προτείνει διπλό καθώς η Ρεάλ επιθετικά έχει αρχισει να λύνεται. Η παράδοση όμως, αχ αυτή η κατασυκοφαντημένη παράδοση προειδοποιεί ξανά. 3-2-5 φωνάζει δηλαδή μας λέει πως το σετ είναι 3,30-5,00-2,00 και η αγορά μας δίνει 6,50-5,25-1,40. Διάολε εκατό τοις εκατό πλεονέκτημα. Ξεκούδουνο λοιπόν ?

    https://www.whoscored.com/Matches/1491998/Preview/Spain-LaLiga-2020-2021-Valencia-Real-Madrid

    1-2 η πρόβλεψη.

    Προτάσεις από κάποιον που σιχαίνεται τις προτάσεις. Εστιάστε στα μεγάλα πρωταθλήματα, τολμήστε πριγκέιμ παιχνίδι, παρατήστε το λάιβ. Βέβαια ο Ηράκλειτος, που κάτι παραπάνω ήξερε, έλεγε "ὁδὸς ἄνω κάτω μία καὶ ὡυτή". Τί να εννοούσε άραγες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα ο καφενές διαθέτει και κινητή εγκυκλοπαίδεια (βλεπε Βούδας). Τον κερνάω κάναν καφέ, αλλά άξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί να το κάνω ? Μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω. Χθες ένα ματς κοίταζα, το Αργεντινή-Παραγουάη, είχε φτάσει ο άσσος 1,30 και απορούσα. Το Χ2 κοντά στο 4,00. Αλλά έμεινε σκέψη, το ξέχασα στην πορεία και χάθηκε το σημείο, 1-1 έληξε. Και θυμήθηκα μια άλλη Αργεντινή πριν 2-3 χρόνια εδώ μέσα πάλι, είχα παίξει dnb και κάθισε στο Χ. Μου έλεγε μπράβο ο Μιχάλης κι εγώ βλαστήμαγα τον εαυτό μου που δεν έπαιξα τη διπλή ευκαιρία. Για τις διπλές ευκαιρίες της τετραετίας, δεν σχολιάσατε τίποτα. Για αυτό σου λέω, μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα διαβάζω. Πάω να συζητήσω και με τη γυναίκα για τον κορωνοιό και γινόμαστε μπίλιες, άλλα μου λέει, άλλα της λέω, καμία συνεννόηση, μετά σου λένε ο κόσμος παραμιλάει στο δρόμο... Ε πώς αλλιώς να γίνει ?

      Διαγραφή
  14. Εκτός του κορωνοιού, υπάρχει και ο κωλονοιός.

    Εβδομάδα 1. Ο κολονοϊός, ένας νέος ιός που εμφανίστηκε φέτος, με βασικό σύμπτωμα την επίμονη διάρροια, σαρώνει την Ευρώπη και έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στη χώρα μας. Το κρούσμα «0» εκδηλώθηκε στην Ελλάδα πριν 1 μήνα, όταν ένας Ελβετός πεζοπόρος κατανάλωσε αυγά γλάρου στην Αλόννησο. Εικάζεται ότι η γλαρίνα που κλωσούσε τα αυγά είχε καταναλώσει-κλέψει σούσι από σκάφος αγκυροβολημένο αρόδου έξω από το λιμάνι της Αλοννήσου. Έκτοτε δεκάδες νέα κρούσματα κολονοϊού ανακοινώνονται καθημερινά από τις αρχές. Το υπουργείο υποδομών καθησυχάζει ότι το αποχετευτικό σύστημα της χώρας είναι στιβαρό, κατασκευάστηκε για ανθρώπους μου κάνουν μεσογειακή διατροφή, επομένως δεν μας φοβίζει η αύξηση των κρουσμάτων, δε χρειάζεται η λήψη μέτρων. Ωστόσο επισημαίνει ότι συνίσταται η χρήση εσώρουχου μιας χρήσης στους πολίτες που περνούν πάνω από μια ώρα εκτός σπιτιού ή μακριά από τουαλέτα.

    Εβδομάδα 2. Βόρειες Σποράδες, Πήλιο, Φθιώτιδα και βόρεια Εύβοια στο κόκκινο. Τα κρούσματα είναι μη ελέγξιμα, παρατηρούνται ελλείψεις σε εσώρουχα μιας χρήσεως στην τοπική αγορά, γίνονται εισαγωγές από την Κίνα. Το σύστημα αποχέτευσης στα όριά του. Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία. Εκδίδεται υπουργική απόφαση για απαγόρευση απόρριψης χαρτιού τουαλέτας στις λεκάνες. Οι ουρές έξω από τις τουαλέτες των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και ορισμένων τραπεζών καταδεικνύουν την σοβαρότητα του προβλήματος. Η πολιτεία εγκαθιστά χημικές τουαλέτες σε κεντρικά σημεία των πληγεισών πόλεων, ενώ συζητείται η επίταξη των τουαλετών των επιχειρήσεων εστίασης. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ολιγωρία των αρχών, έλλειψη υποδομών, ζητά προσλήψεις τουαλεταρχών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων αποφρακτών και εκκενωτών βόθρων και αντικατάσταση όλων των αστικών λεωφορείων με τουριστικά πούλμαν τα οποία διαθέτουν τουαλέτα. Στους συρμούς του μετρό καταργείται η διάταξη για ποδήλατα μόνο στο τελευταίο βαγόνι και όλα τα τελευταία βαγόνια των συρμών μετατρέπονται σε τουαλέτες επιβατών. Παράγουμε περισσότερο σκατό από όσο μπορούμε να καταναλώσουμε.

    Εβδομάδα 3. Ο κολονοϊός εξαπλώνεται και σε άλλες περιφερειακές ενότητες της επικράτειας. Το αποχετευτικό σύστημα είναι κοντά στα όρια του κορεσμού. Οι επαγγελματίες αποφράκτες δηλώνουν ανέτοιμοι να καλύψουν την ζήτηση σε αποφράξεις, αρκετοί πολίτες καταφεύγουν σε λύσεις diy και σε μη πιστοποιημένους αποφράκτες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά ζημιές, ρωγμές στις σωληνώσεις και σκατοπλημμύρες σε διαμερίσματα. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν σε δωρεές δεκάδων χημικών τουαλετών σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας. Το υπουργείο ανάπτυξης υπόσχεται να επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, για ενίσχυση των νοικοκυριών στα πλαίσια του προγράμματος ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΩ, το οποίο θα χρηματοδοτεί σε ποσοστό 80% την κατασκευή επιπλέον τουαλέτας στα σπίτια. Αποφασίζεται ο περιορισμού της πώλησης ρολών τουαλέτας σε ένα ρολό ημερησίως ανά 2 άτομα. Ο κόσμος καταφεύγει στις χαρτοπετσέτες, στο χαρτί κουζίνας και στο βαμβάκι, τα οποία επίσης εξαφανίζονται από τα ράφια των σουπερμάρκετ ενώ από την πρώτη κιόλας εβδομάδα έχουν αδειάσει τα ράφια των σουπερμάρκετ και των pet shop, από άμμο για γάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Εβδομάδα 4. Δεδομένης της κατάστασης, το Υπουργείο υποδομών προβαίνει σε νέα μέτρα. Η χρήση πάνας μιας χρήσεως σε εξωτερικούς χώρους καθίσταται υποχρεωτική ενώ το Υπουργείο Διατροφής απαγορεύει ρητώς με μήνυμα στο 112 την κατανάλωση ακτινιδίου, σύκου (ξερού ή φρέσκου) και δαμάσκηνου (ξερού η φρέσκου) στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο. Εξαιρούνται από την απαγόρευση οι δυσκοίλιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στις μετακινήσεις τους αποδεικτικό δυσκοιλιότητας.

    Εβδομάδα 5. Η χρήση των χημικών τουαλετών παρουσιάζει κάποια προβλήματα, λόγω της κατάχρησης χρόνου από ορισμένους χρήστες, η οποία φέρνει σε απόγνωση τους επόμενους στην σειρά αναμονής πολίτες. Αναφέρθηκε περίπτωση σε μεγάλη πόλη της Πελοποννήσου, που εξοργισμένοι πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους για αρκετή ώρα, έριξαν κάτω την χημική τουαλέτα μαζί με τον άνθρωπο που την χρησιμοποιούσε, και την μετέφεραν με τα χέρια στο μέσον παρακείμενης διασταύρωσης κεντρικών οδών της πόλης. Η πολιτεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης και λαμβάνοντας υπόψη επιστημονικά δεδομένα, επέβαλε μέγιστο χρόνο παραμονής εντός της τουαλέτας τα 6 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, με δυνατότητα μιας παράτασης 2 λεπτών εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, ενώ γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με το υπουργείο τηλεπικοινωνιών να διακόπτεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο για όποιον εισέρχεται σε χημική ή δημόσια τουαλέτα.

    Εβδομάδα 6. Το υπουργείο διατροφής, μετά από σύσκεψη με τα συναρμόδια υπουργεία, αποφασίζει την απαγόρευση κατανάλωσης και πώλησης τσιγάρων μαζί με φραπέ και τυρόπιτας μαζί με μίλκο. Η απαγόρευση ισχύει από τις 05.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα. Για να εξασφαλιστεί η ευλαβική τήρηση του μέτρου, αποφασίζεται σε πρώτη φάση τις μονές μέρες του μήνα να πωλείται μίλκο και φραπές και τις ζυγές ημέρες να επιτρέπεται η πώληση τσιγάρων και τυρόπιτας. Στην κατηγορία «τυρόπιτα» εντάσσεται και η «ζαμπονοτυρόπιτα», καθώς οι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι έχουν παρόμοια ολέθρια αποτελέσματα και τα 2 προϊόντα. Την σημασία της τήρησης των μέτρων αναδεικνύουν οι καθημερινοί εντατικοί έλεγχοι των οργάνων της τάξης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας. Μόνο χθες, στα διόδια των Αφιδνών βεβαιώθηκαν 2,335 παραβάσεις για μη χρήση εσωρούχου μιας χρήσεως. Όπως πάντα, δεν λείπουν και οι επιτήδειοι οι οποίοι έχουν κόψει το κάτω μέρος της και φορούν μόνο μια λωρίδα πάνας, η οποία εξέχει από το παντελόνι και μπορεί να ξεγελάσει. Δεν λείπουν επίσης οι αρνητές πάνας, οι οποίοι κυκλοφορούν χεσμένοι και οι επαναστάτες οι οποίοι φορούν την πάνα έξω από το παντελόνι.

    Θέμις Φούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα Σου!
    Ρε γίγαντα Σιντ.
    Τι χρονογράφημα είναι αυτό;
    Αλήθεια, τι δουλειά κάνεις στην καθημερινότητα σου;
    Κύριε ελέησον, χρήση εσώρουχου.μιας χρήσεως για την πρόληψη της λοίμωξης από Κωλονοίό και απαγόρευση στις κολονοσκοπησεις.

    Ρε φιλε να είχαμε παραπάνω όρεξη θα κάναμε τον Καφενέ πτνα. Αλλα ας οψεται.

    Έχουμε κορωνοκαταθλιψη η οποία ήλθε και επιπλεξε μια στοιχηματοκαταθλιψη του κουβά.

    Διότι ρε φίλε, να παίζουμε στοίχημα και να περνάμε καλά. Απο τα 20 να πιάνουμε τα 2 με 3. Άμα πιάνεις απο τα 20 τα φρύδια σου, τι να το κάνεις το υποτιθέμενο... βαλιου; Ήρθε ο Κορωνοϊος τώρα και η καραντίνα και θες Εφεξορ και Βαλιουμ.

    Αυτά φίλε Σιντ.

    Εσύ όμως συνέχισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι και κατάθλιψη ρε παιδιά. 5 μονάδες μείον είστε, θα πιάσετε ένα αουτσάιντερ του 7,00 και θα βγείτε συν. Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο νομίζετε. Το λάιβ παιχνίδι δεν το υπολογίζω, είναι διαφορετική υπόθεση. Και ακόμα δεν έχετε αγγίξει τίποτα από τα μεγάλα πρωταθλήματα όπου γίνεται πάρτυ. Υπομονή και ανάποδες στροφές. Ερχονται μεγάλες νίκες, αισιοδοξία ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για το πλεονέκτημα έδρας στις Αγγλιδούλες.
    https://www.matchmoney.com.gr/stichima/home-advantage-stoichima-koronoios/

    Και για τα xGoals.
    https://www.matchmoney.com.gr/stichima/oi-pinakes-ton-xgoals-stin-agglia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή