28 Νοε 2020

"Μαραντόνα ο Παίκτης"


 "γίνε αυτό που είσαι" το ρητό του Νίτσε ταιριάζει απόλυτα στο φαινόμενο Μαραντόνα. Γεννήθηκε για να αφήσει εποχή στο ποδόσφαιρο και το πέτυχε με το παραπάνω. Σε εποχές που δεν ήταν υπερπροστατευτικές για τους ποδοσφαιριστές, ο κοντός επιβίωσε μόνο με το ταλέντο του και την προσωπικότητα του.

Ίσως ήταν ο μοναδικός που κατάφερε πολλά με μέτριες ομάδες. Λατρεύτηκε και μισήθηκα, όσο κανείς άλλος - πολλοί έπαιξαν ποδόσφαιρο, ο Μαραντόνα ήταν το ποδόσφαιρο. 

Όταν οι Γκοιγκοιτσεα κυνηγούσαν πόδια, αυτός προσπαθούσε και τα κατάφερε να μεγαλουργήσει με το ταλέντο του και το θράσος του. 

Οι κλωτσιές έπεφταν βροχή τότε, μα αυτός αρνιόνταν να πέσει, συνέχιζε, σταμάτησε μόνο όταν ο Γκοιγκοιτσεα του έσπασε τον αστράγαλο με δολοφονικό τάκλιν και πηρέ μόνο κίτρινη. 

Τα επεισόδια που προκάλεσε στον τελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης φαντάζουν στις μέρες μας ασύλληπτα- τότε όμως το ποδόσφαιρο είχε και μπόλικη αλητεία, δεν ξέρω αν το σημερινό που αγγίζει τα όρια του "αδερφίστικου" είναι καλύτερο. 

Πριν το παιχνίδι ο Κλεμεντε προπονητής της Ατλέτικο είχε αποκαλέσει τον Μαραντονα "ηλίθιο"  και ο άρχοντας απάντησε " ο Κλεμεντε δεν έχει τα αρχιδια να μου το πει αυτό κατάμουτρα" - φαντάσου τέτοιες ομορφιές τώρα, θα κοκκίνιζαν από ντροπή πολλοί δήθεν... 

Η τρίμηνη τιμωρία του, άνοιξε τον δρόμε για την Νάπολη και έγινε η απαρχή για τον μύθο. Στην Μπαρτσα έπαιξε σε  δυο χρονιά 58 αγώνες και πέτυχε 38 γκολ. Κατάφερε να τον αποθεώσουν ακόμα και στο Μπερναμπέου, όταν πέτυχε ένα γκολ ασύλληπτης απλότητας.

Νάπολι η ακριβότερη μεταγραφή τότε με 7 εκατομμύρια. Και σκέπτεσαι πόσα παίρνουν οι μυρωδιάδες σήμερα και μένεις μαλάκας - άλλες εποχές θα μου πεις...

Ο Ιταλικός νότος είχε βρει τον άνθρωπο που θα τον έβγαζε από την αφάνεια. Ένας "μεσσίας" με πολύ ανθρώπινα χαρακτηριστικά.  Μια Νάπολι που την χρονιά πριν έρθει ο Ντιεγκο κινδύνεψε να υποβιβαστεί.  Κατάφερε να πάρει δυο πρωταθλήματα, ενώ η Νάπολι δεν είχε κανένα σε 61 χρόνια ιστορίας. 

Αλλά ο Μαραντονα έμεινε στο πάνθεον της ιστορίας με τα κατορθώματα στο παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικού το 1986. Το σήκωσε με πέντε γκολ και πέντε ασίστ, ανάμεσα στα γκολ τα δυο με την Αγγλία θα έμεναν στην ιστορία. Τπ πρώτο το "χέρι του Θεού" και το δεύτερο σαν απάντηση για την κλοπή που τον κατηγόρησαν. 

Το 1990 προσπάθησε να κάνει το ακατόρθωτο μέσα στην Ιταλία, αλλά και οι Θεοί έχουν όρια.  Κατάφερε να προκαλέσει "εμφύλιο" ανάμεσα στους Ιταλούς όταν αναμετρήθηκε η Αργεντινή με την Ιταλία στην Νάπολι - "η Νάπολι δεν είναι Ιταλία", φώναζαν - αφού φρόντισε πριν το παιχνίδι να τονίσει τις αδικίες που υφίσταται ο φτωχός νότος από τον πλούσιο βορρά  -  αυτό δεν του το συγχώρησαν ποτέ και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος.

Το μουντιάλ του 1994 ήταν απλώς το κύκνειο άσμα ενός φτωχού ανθρώπου που έζησε και λατρεύτηκε σαν θεός και απλά δεν άντεξε...

Δεν θα ξαναβγεί ηγετική μορφή σαν τον Μαραντόνα στο ποδόσφαιρο - έλαμψε σε μια εποχή που δεν ήταν τόσο πολύ στραμμένα τα φώτα στο ποδόσφαιρο. Σε μια εποχή που οι σημερινοί σταρ, ίσως να έβαζαν τα κλάματα αν συναντούσαν τις τότε αγριότητες... 

Και για τα ναρκωτικά που τον κατηγόρησαν και τον κατηγορούν ακόμα,  απάντα ο ίδιος - " δεν έκανα κακό σε κανέναν, μόνο στον εαυτό μου." Ποσό κακό κάνουν οι  "καθαροί" στις μέρες μας.

Υ.γ.1 Μαζί με τον Μαραντονα έφυγε και η νιότη μας. Ίσως γι αυτό μας πονά διπλά ο χαμός του...

Υ.γ.2 Δυο βίντεο από κάτω - στο ένα οι μαγευτικές στιγμές του και στο άλλο πως ο θεός "λερώνεται" για να βοηθήσει τους ανθρώπους...








Υ.γ.3 και βάζω και τρίτο το αγαπημένο μου - το ζέσταμα πριν το παιχνίδι Μπαγερν - Νάπολι, Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο με το ζέσταμα, αυτό λέει "σας έχω όλους για τα αρχίδια μου" Αθάνατος...








52 σχόλια:

  1. Μπραβο Μπάζ !!!

    Αθάνατος !!!


    υγ : τα βιντεο δε βλεπω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορεί έμενα παίζουν κανονικά - για κοίτα ρε Βούδα να μας πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα είδα. Και το κείμενο υπέροχο.

      Διαγραφή
    2. Εκπληκτικά κείμενα, δυστυχώς στα αγγλικά, αλλά αξίζουν.

      https://thesefootballtimes.co/tag/maradona/
      https://thesefootballtimes.co/tag/maradona/page/2/

      Διαγραφή
  3. Μαύρο χάλι η Λίβερπουλ και η Μπράιτον δεν μπορεί να τη σκοτώσει. Μέχρι και πέναλτι έχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-1 η Μπράιτον, καλά να πάθει η Λίβερπουλ, όταν δεν παίζει ο ισχυρός πρέπει να χάνει βαθμούς. Ας γελάει ο Κλοπ όσο θέλει με το πέναλτι, ολόιδιο πέναλτι κέρδισε και ο Σάλαχ όταν έκανε το Πλατούν. Αντε σοβαρευτείτε ξεφτίλες.

      Διαγραφή
  4. Η πιο εξοργιστική πλευρά του VAR είναι να υπολογίζουν οφσάιντ ένα απλωμένο χέρι, ή το κεφάλι του επιθετικού που έχει γείρει μπροστά για να ξεκινήσει την κούρσα. Μόνο τα πόδια θα έπρεπε να μετράνε. Πόσο πιο απλά να τους το εξηγήσουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάζω το Σασσουόλο-Ιντερ. Η Σασσ είχε το ευκολότερο πρόγραμμα της κατηγορίας και φιγουράρει δεύτερη και αήττητη. Η Ιντερ σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά την ήττα από τη Ρεάλ. Η παράδοση εντός λέει Σασσουόλο 4-0-3. Αλλά τί είναι πιο πιθανό ? Να συνεχιστεί το αήττητο ή να δηλώσει παρούσα στο κυνήγι του τίτλου η Ιντερ ? Η Σασσουόλο είναι μια μικρή φανέλα και ο θετικός κύκλος της είναι ήδη πολύ μεγάλος. Και στη Βερόνα που νίκησε γλύτωσε από ΤΕΣΣΕΡΑ δοκάρια. Τα σημεία λοιπόν δείχνουν πως μάλλον ξεκινάει η αναπόφευκτη διόρθωση. Είμαι περίεργος να δω τί θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας πούμε για το Βαλένθια-Ατλέτικο. Παράδοση εντός 3-4-3, άρα αποδόσεις 3,33-2,50-3,33. Ναι πρέπει να συνυπολογιστούν κι άλλα δεδομένα, αλλά ας μείνουμε στην παράδοση εντός. Στο ζωντανό έχουμε 5,00-3,60-1,70 γιατί όλοι ποντάρουν Σιμεόνε. Οπου κι αν διαβάσω, όλοι λένε η μεγάλη ευκαιρία της Ατλέτικο. Αλλά μπάλα δεν πολυπαίζει από ό,τι φαίνεται. Τσούκου τσούκου κι αν ανοίξουν οι αντίπαλοι τα πόδια, μπορεί να βάλει και τέσσερα. Τέσσερα όμως έβαλε και η Βαλένθια στη Ρεάλ. Ε πώς να το κάνουμε ? Τόσο αουτσάιντερ δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθα βούδα, έφερα ξύλα - δεν υπάρχει επιλογή, πήγα στην ζούλα. Άναψα φωτιά, καφέ ζεστό για να δούμε τι έχουμε;

    Χ η Λίβερπουλ, άνετα η Σιτι, διπλό η Λειτον το είχαν πετσοκόψει.

    Κοιτάμε Βαλενθια Ατλετικο και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπήκε ο Ντιεγκο στο ένθετο ποδόσφαιρο. Είδα κάνα εικοσάλεπτο, για Ατλετικο του Σιμεονε ήταν καλή, πειστική. Πίεσε και η Βαλένθια δεν δείχνει πως μπορεί να κάνει την ζημιά στις αντεπιθέσεις, 5.50 στο ημίχρονο δεν το συζητάμε. Για να δούμε το δεύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το κάδρο. Να το βλέπουν όλοι όταν μπαίνουν μέσα. Για να δούμε.

      Διαγραφή
    2. Εβαλε τον Φέλιξ μέσα να κάνει παιχνίδι.

      Διαγραφή
  9. Η μπόμπα έσκασε στο Ντόρτμουντ, την αμόλησε η Κολωνία. 7.50 ο άσσος, αλλά σωστά βλέπει ο γκισές μια ακίνδυνη Βαλένθια.

    Πρέπει να βάλουμε κάτι σαν μπόνους - δώρο, για να έρχονται νέοι και να σχολιάζουν στον καφενέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0-1 ο Σιμεόνε. Τί μπόνους και δώρα να δώσει το αουτσάιντερ ? Αίρεση είναι. Τους αιρετικούς τους καίγανε το Μεσαίωνα.

      Διαγραφή
  10. 0-1 όταν είχε ταμπουρωθεί καλά η Βαλένθια και έμοιαζε βραχυκυκλωμένη η Ατλετικο,με αυτογκόλ παρακαλώ. Έδινε 3.00 η Ατλετικο πριν το βάλει...

    Τώρα θα δω Σεβίλλη και Εβερτον - Λιντς.

    Έχει και Πιτερμπορο - Σολι τηλεοπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτογκόλ ? Μάλιστα... Φοβερή απόκρουση ο φύλακας της Λιντς. Ο τύπος έχει κάνει φοβερές αποκρούσεις και σε άλλα ματς. Αστραπιαίες αντιδράσεις.

      Διαγραφή
    2. Τρομερή αντεπίθεση της Λιντς, τεράστια ευκαιρία.

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Θα μας κατηγορήσουν για νοσταλγία γεροντική, αλλά τη φανέλα της Γιούβε την φόρεσαν τέρατα ταλέντου. Και τώρα βλέπεις κάτι ανύπαρκτους που δεν μπορούν να ανταλλάξουν πάσες. Μετά σου λένε, εξωραίζεις το παρελθόν... Τί να κάνουμε που είναι για φτύσιμο το 99% των σημερινών. Ελεγε ένας Παλιός με κεφαλαίο Π, είμαι καλύτερος από όλους σας. Ξέρω να χρησιμοποιήσω και τα δύο πόδια το ίδιο καλά, ξέρω και το κουντεπιέ και τον μύτο, και το εσωτερικό και το εξωτερικό φάλτσο. Εσείς ξέρετε την τύφλα σας. Κι αυτά μόνο για το σουτ, μην ασχοληθούμε με ντρίμπλες, πάσες, ανάπτυξη.

      Διαγραφή
  12. Ημίχρονα - πάντα καλοντυμένος ο Αντσελοτι, αλλά ο Μπιελσα αδικείται από το 0-0. Ωραιο ματς...

    Σεβίλλη μέτρια με αντίπαλο τον Σιωβα. 2.10 το διπλό άνευ αξίας. Να μπει φουριόζα στο δεύτερο και βλέπουμε - Σιωβα δεν παίζω.

    Πιρλο - που τους βρίσκεις έναν - έναν. Στην Πάτρα στην σχόλη προπονητών Ουεφα Β που είχα πάει, ο Καπαγεριδης του Ιωνικου είπε μια μεγάλη αλήθεια " ξεκινάς προπονητής, εκεί που σταμάτησες σαν παίκτης" - κλειστό επάγγελμα δηλαδή - κάποιες εξαιρέσεις, άπλα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Για την πανδημία - "μπρος γκρεμός (εμβόλιο) και πίσω ρέμα (κορονοίός) - φαντάσου εμείς να τα είχαμε ελεύθερα όπως η Σουηδία; Ταμπούρι κι όποιος αντέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι προπονητής ερημίτη ??? Αργησες να με συναντήσεις. Θα σου έφερνα το Πρωταθλητριών.

      Διαγραφή
    2. Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης είμαι.

      Έβγαλα τα κάστανα από την φωτιά, άνοιξα και μια μπύρα και είμαι σε δίλλημα να δω Ρεαλ ή να αποσυρθώ στην σπηλιά για να βρω θέματα;

      Δεν θα μας άφηναν ρε Βούδα - δεν θα είμασταν ποδοσφαιρικά ορθοί...

      Μπιελσα ρε και ζήτω της γης οι "αδικημένοι" - και μου λες για Πιρλο. Ούτε στα τοπικά αν δεν λεγόταν Πιρλο. Εντωμεταξύ έπιασε μια φορά με τον Γκουαρντιολα και σώνει και καλά τους βαπτίζουν όλους προπονητές...

      Αύριο έχει Μουρινιο εναντίον Λαμπαρντ - χαμός θα γίνει.

      Χάνει η Ρεαλ του Ζινταν - μάλιστα...

      Διαγραφή
    3. Δεν μας άφηναν ? Δεν ήταν στο χέρι τους. Αποσύρσου για να έχεις δυνάμεις αύριο για το λονδρέζικο. Κλείνω κι εγώ τα βιβλία μου, ένα μήνα πίσω είμαι, όλα καλά. Καληνυχτίζω.

      Διαγραφή
  13. 0-1 η τεράστια Λιντς του σπουδαίου Μπιέλσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 0-1 Ρεάλ-Αλαβές................
    0-1 Παρί-Μπορντώ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βάζω κι έναν δίσκο αργεντίνικο, του 1986 κι αυτός. Αριστούργημα για λίγους.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLmZwalznhrkFkTnoA5ecMruISQqsaiEzD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Αταλαντα ταπεινωσε τη Λιβερ μεσα στο σπιτι της .
    Εμεις ειχαμε το Αταλαντα - Βερονα 2 @ 8,50 στο svl ...δεν την προλαβαμε για 10 λεπτα ...δε μας περιμενε οντας βιαστικη ...τι να γινει ?
    Συνεχιζουμε τη λάτζα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάνω μια χρήσιμη καταγραφή των μεγάλων εκπλήξεων στα γνωστά πρωταθλήματα.

    Πρέμιερ.
    Μαντσεστερ Πάλας 8,90
    Σίτι Λεστερ 9,24
    Βιλα Λιβερπουλ 6,79

    Μπουντεσλίγκα.
    Αουγκσμπουργκ Ντορτμουντ 6,73
    Χοφενχαιμ Μπάγερν 10,88
    Ντορτμουντ Κολωνία 13,52

    Ισπανία.
    Σοσιεδαδ Βαλένθια 6,52
    Μπιλμπάο Καδίθ 6,33
    Ρεαλ Καδιθ 12,57
    Σεβίλλη Ειμπαρ 6,48
    Βαλένθια Ρεαλ 6,69
    Ρεαλ Αλαβες 9,95

    Ιταλία.
    Ναπολι Σασσουολο 7,30
    Φιορεντινα Μπενεβεντο 6,63
    Αταλαντα Βερονα 7,03

    Γαλλία.
    Παρί Μαρσειγ 7,60
    Μονακο Παρί 5,89

    Ολλανδία.
    Γκρονιγκεν Αγιαξ 6,21
    Τβεντε Βαλβααικ 6,83

    Πορτογαλία.
    Γκιμαραες Μπελενενσες 6,89
    Μπραγκα Σαντα Κλαρα 7,59
    Πορτο Μαριτιμο 16,31
    Πακος Φερειρα Πορτο 7,05
    Μποαβιστα Μπενφικα 13,12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Αταλάντα έχασε εντός κι από τη Σαμπντόρια, άνοιξε στο 8,00, εκλεισε 5,40. Παρατηρούμε λοιπόν πως οι επιρρεπείς σε μεγάλες γκέλες είναι η Ρεάλ και όχι η Μπάρτσα που την φοβούνται οι μπουκ και δεν την δίνουν χαμηλά, η Παρί σε ένα πρωτάθλημα αστείο, η Ντόρτμουντ που έχει ήδη 3 ήττες σε 9 ματς, η Αταλάντα που δίνεται μεγάλο φαβορί λόγω των περσινών και της Ευρώπης ενώ η Γιούβε έχει 5 ισοπαλίες σε 9 ματς αλλά ήττα καμία, και η Πόρτο. Δεν ξέρω αν βοηθάει μια τέτοια ανασκόπηση, αλλά δεν είναι και ανούσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα, πληκτρολόγιο τέλος, κλείνει καμιά δεκαετία - τα βαρώ με το σφυρί τα πλήκτρα.

    Πάντα είναι χρήσιμες οι ανασκοπήσεις. Οδοδείκτες για να ξέρει ο παίκτης που πάει.

    "Φάτε μάτια ψάρια και γκισέ περίδρομο" το σημερινό κουπόνι. Τώρα στο ζωντανό κάτι μπορεί να βρεθεί, αλλά είπαμε εκεί ο καθείς κι η τρέλα του...

    Σωστή η σκέψη του Fairplay, άλλο αν δεν ευδοκίμησε - ήταν και στο δόγμα Βούδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ κρίμα που δεν παίχτηκε η Αταλάντα. Φταίω κι εγώ, δεν έδωσα ώθηση, δεν σκέφτηκα καν πως μετά το 0-2 στο Ανφιλντ θα έτρωγαν τα μούτρα τους, η Βερόνα ερχόταν από καλές εμφανίσεις και είχε και καλή παράδοση στην Αταλάντα. Μεγάλο λάθος μας που την αφήσαμε. Από την στιγμή που το είχε επισημάνει ο Μιχάλης έπρεπε να το βασανίσουμε παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το τραγικότερο ολων συνεβηκε στις 7/11/20 στο κυπελλο Αγγλιας ...

    Πορτ Βειλ - Κινγκς Λιν 2 @ 11,00 !!!

    βγηκε με 0182 και ο fairplay κοιμόταν ( στη δουλειά βεβαια ) αλλα ΔΕΝ πηρε κάν χαμπάρι ...

    Μου αξιζει λιθοβολισμός απ τα 3 μετρα , να πεσουν ολες οι πετρες πανω μου ...να μην χασει στοχο καμμία ...

    και το svl θα ηταν καταπράσινο και η τσέπη ...

    Τελος πάντων ... αυτό αξιζα , αυτό πήρα...
    Τελος παντων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και γιατι το λεω αυτό ???
    Γιατι η μια νικη νικη φέρνει την αλλη και ο ενας κουβας τον αλλο ...

    Όποιος καταλαβε-κατάλαβε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σωστό αυτό που λες, πολύ σωστό. Αλλά τί να κάνουμε, δεν είμαστε αλάνθαστοι, και δουλειά θα έχουμε, και ακεφιές, και λάθος υπολογισμούς και αστοχίες στο τσακ. Κάθε νίκη γεμίζει την τσέπη, ανεβάζει το ηθικό και σου επιτρέπει να ρίξεις και πιο ρισκαδόρικα στοιχήματα, πιο ακραία, πιο ακατανόητα που όταν βγουν, γιατί πάντα κάποιο βγαίνει, ξαναγεμίζουν την τσέπη, σε κάνουν ατρόμητο και ρισκάρεις ολοένα και πιο τρελά χτυπήματα που κι αυτά βγαίνουν για να χλευάσουν τους λογικούς και εσύ αποτρελαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φέραν καινούργιο; γιατί του φόρεσαν τον ζουρλομανδύα; έπαιζε κάτι στοιχήματα αλλόκοτα που δεν είχαν λογική. Λέμε για περίπτωση και ακούγεται πως θα ΄ρθουν κι άλλοι λοξοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα, χτίζουν μια πτέρυγα καινούργια για τους καινούργιους.

      Διαγραφή
  25. Οι νικες φέρνουν νικες ...
    Ο κουβάς εφερε κι αλλον κουβά στο svl ....Πολωνέζικο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πήρα χαμπάρι ρε Μιχάλη, έβλεπα τον Σόλσκιερ, αυτόν έπρεπε να παίξουμε γαμώτο. Ολα μέσα στο παιχνίδι. Συμβαίνουν.

      Διαγραφή
  26. Κοιτάξτε τώρα τί έγινε στο Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ. Μελετούσα το ματς κι έλεγα, ο θετικός κύκλος των αγίων πολύ μεγάλος, το μοτίβο της παράδοσης λέει Μάντσεστερ, δεν αγγίζουμε. Αρχίζει και 1-0, συνεχίζει και 2-0 στο ημίχρονο. Οχι ρε γαμώτο, πώς την πάτησα έτσι ? Τι καριόλα ομάδα αυτή η Γιουνάιτεντ ! Ξεκινάει το δεύτερο, μπαίνει ο Καβάναρος μέσα, για να δούμε. Και 2-1 μειώνουν οι διάβολοι, χα, θα βάλουν κι άλλο λέω και θα είναι του Ινδιάνου. Και 2-2 με Καβάνι ! Κοίτα να δεις που έκανα καλά που δεν το έπαιξα. Κι αρχίζω να αναρωτιέμαι, μπορούν άλλο ένα ? Διαλέγω το διπλό στην οθονη, 3,50 4,00 5,00 7,00 και ανεβαίνει. Σκέφτομαι, ρε το Σόλσκιερ, αν μη τί άλλο, έχει κάτι, τους μίλησε σωστά στα αποδυτήρια, με τον Σερ Αλεξ μεγάλωσε, θα έχει ακούσει βρισίδια και βρισίδια από τις παλιές καλές εποχές, ξέρει τί να πει. Αλλά ανατροπή δεν θα γίνει. Αν ήταν ο Φεργκιουσον στον πάγκο, ήταν σιγουρο το 2-3, η Σαουθάμπτον παρακαλάει να το φάει. Φτάνει το διπλό στο 10,00 δεν το πιστεύω όμως, είμαστε στις καθυστερήσεις και να το 2-3. Αυτά τα ωραία. Ολα όσα είπα, αληθινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια ακηθινα ρε Sidd...
      το κοιτουσα κι εγω αλλα χωρις να εχω κάν υποψια να παιξω ....ημουν στην Πολωνία ...

      Διαγραφή
    2. Μόνο αλήθειες στον καλύτερο καφενέ του πλανήτη.

      Διαγραφή
    3. ετσι ...

      και εχουμε μόνο γραπτό λογο..
      φαντάσου να μπορουσαμε να ανεβαζουμε και φωτο ....

      :)))

      Διαγραφή
  27. Τι ανατροπή ρε Sid. έγινε; Μυρωδιά δεν πήρα, τώρα κερνάω καφέ να δούμε ματσάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αύριο έχει Αγγλιδούλες, με λίγες ευκαιρίες και μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ας αφήσουμε να ανοίξει όλα του τα χαρτιά ο γκισές, μήπως προκύψει κάτι.

    Τώρα για Τσαμπιονς χλιδές και μαλακίες τραβάτε από τον σωρό και βαράτε - τι να πω και γω;

    Πάρτε και έναν Ηράκλειτο: " Όνους σύρματ΄ αν ελέσθαι ή χρυσόν - Τα γαϊδούρια προτιμούν να τρώνε σκουπίδια παρά χρυσό.

    Υγιαίνετε και πηγαίνετε...

    Πάρε και ένα τραγούδι για τον δρόμο... https://www.youtube.com/watch?v=MOKKO3p2NHo


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε τη Φούλα ...
    ο ορισμος του ξεκουδουνου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να και η Μαρίτιμο νωρίς μπροστά.

    Καλησπέρα στην παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξεκούδουνο θα λέει ο Fairplay και θα κλαίει. Καλησπέρα στον επίτιμο...

    Απουσία ο Βούδας - αύριο δέκα φόρες γραμμένο - δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ.

    Ισοφάρισε η Μπενφικα - για να δίνει 15 ο άσσος πρέπει να είναι μονότερμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ
    δεν ξανακάνω κοπάνα από τον καφενέ

    Εκανε προχθές ο Καβάνι επίδειξη ισχύος μέσα στο γήπεδο κι αντί να ασχολούνται με το πώς γύρισε το ματς μόνος του για την Μάντσεστερ, κάθονται κι ασχολούνται τα σιχάματα με μια λέξη που χρησιμοποίησε στο Ινσταγκραμ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΦΙΛΟ ΤΟΥ. Σε ευχαριστώ νεγκρίτο για τα καλά σου λόγια. Ακουσον άκουσον, σε τί κωλοκόσμο ζούμε, να μπορείς να κάνεις πραξικοπήματα σε όποια χώρα γουστάρεις, να στρίβεις με το έτσι θέλω τα αρχίδια κάθε κακομοίρη, αλλά να απαγορεύεται να μιλήσεις όπως γουστάρεις στο φίλο σου γιατί θα σου την πέσει η αστυνομία της σκέψης.

    Και κάτι πιο ευχάριστο, για την ακρίβεια υπέροχο. Ο Στηβ Χοτζ της εθνικής Αγγλίας στο Αζτέκα το 1986 αντάλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα μετά το θρυλικό 2-1. Και εδώ και 35 χρόνια του έχουν σπάσει τα ούμπαλα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ζητώντας του να τους πουλήσει τη φανέλα με το 10 ενάντι εκατομμυρίων, φανταστείτε πόσα δίνουν όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι που έχουν τα λεφτά για πέταμα. Αυτός όμως την έχει παραχωρήσει για να εκτίθεται στο National Football Museum του Μάντσεστερ και δεν την πουλάει σε κανένα. Ρώτησαν τις προάλλες τον Σίλτον για τον Ντιέγκο και είπε πως δεν έχει κανένα σεβασμό για τον νεκρό γιατί φέρθηκε ανέντιμα και δεν του ζήτησε ποτέ συγνώμη. Βγήκε λοιπόν ο Γκασκόιν και διαφώνησε με τον Σίλτον, λέγοντάς του πως αν δεν γινόταν αυτή η φάση κανείς δεν θα θυμόταν τον Σίλτον. Του είπε δηλαδή πως έγινες κι εσύ μαζί του αθάνατος. Φοβερά λόγια. Και τώρα βγαίνει και ο Στηβ Χοτζ (ο οποίος ηθελημένα επέστρεψε την μπάλα προς τον Σίλτον επιμένοντας κιόλας πως η πάσα του ήταν τέλεια !!!) και λέει τα εξής. Ποτέ δεν κατηγόρησα τον Μαραντόνα για αυτό που έκανε. Οσοι έχουν παίξει μπάλα, γνωρίζουν πως μέσα στο γήπεδο θα δοκιμάσεις τα πάντα για τη νίκη. Ο Μαραντόνα πήρε ένα τεράστιο ρίσκο γιατί διακυβεύονταν τα πάντα σε εκείνο το ματς, με έναν χαμένο πόλεμο 4 χρόνια πριν, και κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά. Ηταν θαρραλέος σαν λιοντάρι κι έτρωγε πολύ ξύλο από τους αμυντικούς της εποχής, δεν κώλωσε μπροστά στον πανύψηλο Σίλτον κι έκανε ό,τι έκανε. Και συνεχίζει ο Χοτζ, αποκαλύπτοντας γιατί δεν μπόρεσε να τον σταματήσει στο δεύτερο γκολ. Τον ρωτάνε συνεχώς γιατί δεν επιτάχυνε για να τον προφτάσει και να του κάνει κάποιο τάκλιν. Απαντάει λοιπόν ο Χοτζ ότι είχε ήδη περάσει μία ώρα παιχνιδιού, βρισκόμασταν χιλιάδες πόδια πάνω από τη θάλασσα, είχα τρέξει μπροστά λίγο πιο πριν και μόλις άρχισα να τρέχω πίσω από τον Μαραντόνα διαπίστωσα πως τα πνευμόνια μου δεν είχαν αέρα, μου ήταν αδύνατον να αναπτύξω μεγαλύτερη ταχύτητα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή