5 Νοε 2020

"Ελλάς αχρήστων"


Υπάρχει μια ομάδα γνωστή η "Ελλάς αχρήστων" , μια ιστορική ομάδα που κάποτε είχε δώσει πολλά στο ποδόσφαιρα, εδώ και δυο δεκαετίες βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Νεοεκλεγμένος πρόεδρος είναι ο Αγαπούλας Κυριακούλης, ανέλαβε σε μια ακόμα δύσκολη περίοδο, αφού ο προκάτοχος του, ο Δεκαπενταμελής πλοίαρχος, είχε αφήσει καμένη γη. 

Γαλουχημένος με το Γερμανικό στυλ ποδόσφαιρου, που έχει σαν κεντρική ιδέα "όλα είναι μπίζνες και όλοι είναι αριθμοί" δεν άργησε να έρθει σε ρήξη με τον αξιόλογο προπονητή που είχε η Ελλάς.

Όταν δε, ανακοίνωσε ανανέωση και αλλαγή πλάνων και αρχών, η ρήξη έμοιαζε σίγουρη. 

"πρόεδρε, ξεκίνησε ο κόουτς στο τελευταίο και καθοριστικό τους ραντεβού, πρέπει να καταλήξουμε στο ρόστερ, για να δούμε ποτέ θα ξεκινήσουμε προετοιμασία."

Ο Αγαπούλας Κυριακούλης γέλασε και του είπε:" ποιο ρόστερ αγορι μου και για ποιες προετοιμασίες μου μιλάς - ξεπερασμένα πράγματα. Τουρνέ αγόρι μου, φέτος έχει τουρνέ στην Σαντορίνη, με ηλιοβασιλέματα, να μας μάθουν, να τους μάθουμε."

Εγώ τέτοια καραγκιοζλίκια δεν τα κάνω πρόεδρε, του είπε κοφτά ο κόουτς,  θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και αν δεν γίνει προετοιμασία θα έχουμε προβλήματα. Έχει μια ιστορία η Ελλάς και δεν μπορούμε να την ξεφτιλίζουμε."

Τρώγεται ρε η ιστορία; με το παρελθόν θα ζούμε τώρα; κάτσε καλά ρε, τον έκοψε ο πρόεδρος, και ετοίμασε βαλίτσες, τους παίκτες θα στους βρω εγώ - θα είναι της Γερμανικής σχολής."

"Εγώ έτσι δεν μπορώ να συνεχίσω, είπε ο κόουτς γεμάτος πικρία. Έχω αρχές που βλέπω πως δεν ταιριάζουν με τα νέα ήθη που θες να φέρεις στην ομάδα και γενικά στο ποδόσφαιρο. "

"Ευχαριστούμε, ο επόμενος" -  είπε και σηκώθηκε ο πρόεδρος και τράβηξε καρφί για τον νέο μάνατζερ, που μόλις τον είχε προσλάβει.

Τον έλεγαν Παρδαλιά, ένα μούτρο από αυτά τα μοντέρνα μούτρα, που είναι φτιαγμένα να ευδοκιμούν σε χαλεπούς καιρούς. Με σκοτεινό παρελθόν και λαμπρό μέλλον - έτσι δεν είναι οι περισσότεροι "φτιαγμένοι" στις μέρες μας...

Δεν είπαν πολλά - ο πρόεδρος του είπε: "θέλω να μου βρεις έναν ειδικό από το καφενείο να τον βαφτίσω προπονητή. Αν έχει και δίπλωμα καλώς, αλλιώς θα του βγάλω εγώ ένα - ξέρεις πως δίνονται τα πτυχία στην Ελλάδα;"

Δεν άργησε ο Παρδαλιάς να βρει τον κατάλληλο - όνομα αυτού - Πόδρας. Είχε κάτι μπλεξίματα με ντόπες και φάρμακα στο παρελθόν, αλλά γρήγορα θάβονται αυτά, όταν το κράτος, έχει μια αλλεργία στην κάθαρση.

Βοηθός του ορίστηκε κάποιος Ρύψας κι αυτός μπλεγμένος στα στημένα, αλλά περασμένα ξεχασμένα. Ένας αγέλαστος - ένας εχθρός της ζωής...

Με αμφιβόλου ποιότητας μεταγραφές  - ένας Αντώνιου, ο Πίου το μαύρο πιστόλι, ο Αβραάμ Λιγδόπουλος , ο Ραούλ Μαύρο και με ότι απόμεινε από την περσινή ομάδα, άρχισε η τουρνέ στην Σαντορίνη.

Μόνο προετοιμασία δεν έγινε - δημοσιές σχέσεις, εμπορικές συμφωνίες και beats soccer - κανείς δεν κατάλαβε ποτέ ήρθε η ώρα για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ένα τσίρκο παρουσίασαν οι Αγαπούλας, Παρδαλιάς, Πόρδας και Ρύψας. Με παίκτες που δεν ήξεραν τα βασικά, που δεν μπορούσαν να αλλάξουν δυο πάσες , γνώρισαν την συντριβή με 5-0 στο εναρκτήριο παιχνίδι.

Ο Αγαπούλας όμως ήταν γάτα, τα λεφτά που δεν έδωσε σε μετάγραφες, σε στελέχωση και προετοιμασία,  τα είχε ρίξει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να τον λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Γι αυτό κι όταν οι ήττες έγιναν τέσσερις  και θέλησε ο παλιός κόουτς να μίλησε και να κατακρίνει τον Αγαπούλα και το σκυλολόι του για τα χάλια της ομάδας, του έκοψαν το μικρόφωνο και τον χαρακτήρισαν εχθρό της ομάδας.

Αφού τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ο πρόεδρος άρχισε το πιστόλιασμα και έφυγαν σίγα σιγά όλες οι μεταγραφές, με τελευταία τον Πίου το μαύρο πιστόλι.

Το καθοριστικό παιχνίδι ήταν αρχές Νοεμβρίου, οι οπαδοί ήταν απογοητευμένοι, αλλά φρόντιζαν τα τσιράκια και τα φερέφωνα του πρόεδρου να μην γίνουν αγανακτισμένοι.

Η ομάδα κατέβηκε με 9 παίκτες και έτρωγε 6 στο ημίχρονο - η κερκίδα έβραζε, όσο και αν προσπαθούσαν οι αυλικοί να σβήσουν την φωτιά - δεν είναι και λίγο να σου τσαλαπατούν όνειρα και προσδοκίες μιας ζωής.  

Στην ανάπαυλα ξέφυγαν λίγο τα πράγματα, αλλά όταν μπήκαν οι ομάδες οι κλακαδόροι και το σκυλολόι του Αγαπούλα Κυριακούλη έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί - εδώ να πούμε πως βγήκαν 8 να παίξουν στο δεύτερο ημίχρονο λόγο τραυματισμού.

Με την σέντρα έφαγαν το έβδομο και τότε οι άνθρωποι του πρόεδρου άρχισαν να τα βάζουν με τους παίκτες - τους γιουχάιζαν, τους κατηγορούσαν για απειθαρχία,  για αδιαφορία και μη τήρηση των οδηγιών που έπαιρναν από τον πάγκο.

Έγινε χαμός γιατί μεγάλο μέρος της κερκίδας ξεσηκώθηκε εναντίον των παικτών. Μόνο κάτι λίγες ψύχραιμες φωνές είπαν:" ρε παιδιά δεν είναι δυνατόν να βάζουμε με τους παίκτες, να βαράμε το σαμάρι και το γαϊδούρι ατσαλάκωτο. Ποτέ δεν είχαμε τέτοια χάλια - δεν μπορεί ο Αγαπούλας να παραμένει στο απυρόβλητο; 

Δεν είχαν και άδικο - δεν μπορείς να χαραμίζεις την κρίσιμη περίοδο της προετοιμασίας κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. δεν μπορείς να μιλάς για κομψότητα, για νέα εποχή, με παίκτες απροπόνητους και απλήρωτους.

Όταν ειδε ο Αγαπούλας πως το κλίμα άρχισε και γυρνούσε εναντίον του έδωσε εντολή να μπει μέσα το σκυλολόι και να διακόψει το παιχνίδι. Οι δυνάμεις καταστολής ανάλαβαν τα υπόλοιπα και ο κολλητός του, ο υπουργός αθλητισμού θα διέκοπτε το πρωτάθλημα για να πάρει ανάσες, το χάρτινο οικοδόμημα του Αγαπούλα Κυριακούλη...

Υ.γ. Τέσσερα βιβλία προτείνει ο κομπιουτεράκιας Γκαιτς για την καραντίνα. Να δώσω και γω τέσσερα - "ο Ηλίθιος", του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι,  - "η πανούκλα", του Αλμπερτ Καμυ - "Ταρας Μπουλμπα", του Νικολαι Γκογκολ και "1984"  του Τζωρτζ Οργουελ.












53 σχόλια:

  1. Υπόκλιση στο κείμενο του Μπάζ.
    Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα. αύριο Αγγλιδουλες, χωρίς Αγγλιδουλες. Δεν προλαβαίνω σήμερα, θέλω να κάνω ετοιμασίες, γιατί τα μερομήνια μου βγάζουν δύσκολο χειμώνα.

    Η σόμπα άναψε, αλλά μην τους το πείτε - με φοβίζουν...

    Ρε Βούδα, σίγουρα είναι 800; - για ψάξε...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 534 ειναι ρε αφεντικό αλλα δωσε κατι παραπάνω ....δώσε 800 γιατί σου κρατάει το μαγαζί οταν λείπεις εσυ .



    Αγγλιδούλες τέλος και θα τελειωσουν και αλλες γιατι το θανατικο ειναι εξω απ την πορτα μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι κομμάτια. Μπερδεμένος, κουρασμένος, απογοητευμένος. Προσπαθώ να διαβάσω την εφημερίδα μου ξεχνώντας όλα όσα συμβαίνουν. Η Πρέμιερ είναι αντιστοιχηματική. Νιούκαστλ και Λίβερπουλ έχω σημειώσει. Τα πιστεύω τα σημεία, αλλά οι αποδόσεις είναι τσίμα-τσίμα, πολύ σπαστικό αυτό. Να τα βλέπεις αλλά να μην συμφέρουν. Στο κύπελλο ο Νίκος Αγγελής προτείνει απόψε ένα φάντασμα από τα παλιά. Σκέλμερσντειλ στο 21,00. Τηλεποτικό, εκατό κατηγορίες διαφορά, η ομάδα του Χάρου φαβορί στο 1,10. Πώς λέμε, ο Σέρλοκ Χόλμς και το φάντασμα του Σκέλμερσντειλ ? Κάπως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 19,00 το DNB. Αγοράστηκε. For old times sake.

      Διαγραφή
    2. Ωπα, έχει και 26,00. Με την ισοπαλία στο 9,00. Δίνει παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. 4-0 η Χαρογκειτ και συνεχίζει. Το φάντασμα ήταν φάντασμα. Η Σαουθάμπτον παίζει καλύτερα και προηγείται. Ψάχνω και τα άλλα πρωταθλήματα, δεν βρίσκω τίποτα ενδιαφέρον. Ακολουθεί ξανά διακοπή για εθνικές, να πάνε στο διάολο κι αυτές, μισός και ο Νοέμβρης.

      Διαγραφή
  5. Όλα στραβά - ξεκινάω το πρωί να γράψω κάτι, έτσι για την τιμή των όπλων και να σου διακοπή ρεύματος. Ξαμολήθηκα για ξύλα, τώρα γύρισα.

    Ανοικτός θα μείνει ο καφενές, αλλά θα πρέπει να σερβίρει άλλο είδος καφέ. Είναι πιο ακριβός και δεν τον ευχαριστιέται ο πελάτης.

    Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο, για να δούμε πως μπορούμε να τον λειτουργήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δούμε το Εβερτον-Μάντσεστερ. Η αγορά έριξε το διπλό και ανέβασε τον άσσο. Εμένα οι αρχικές αποδόσεις μου φαίνονταν ολόσωστες. Αυτές δίνουν βάλιου στην Εβερτον. Μικρό βάλιου αλλά βάλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην εφημερίδα είχα σημειώσει νο μπετ γιατί πιστεύω πως ο κακός κύκλος της Εβερτον δεν έχει κλείσει. Η Μάντσετσερ είναι απρόβλεπτη ως ομάδα. Η κίνηση των αποδόσεων μου έκανε εντύπωση, αλλά δεν εμπλέκομαι. Το φοβάμαι το ματς.

      Διαγραφή
    2. 1-3 η Μάντσεστερ, σκόραρε και ο Καβάνι, μια χαρά.

      Διαγραφή
  7. Δεν "ψοφάει" ρε, εκείνος ο Σολσκιερ; Πάνω που άκουγα για Ποκετινο, να το 1-3 να τον τρώμε στην μάπα.

    Γερμανικό ντέρμπι μετά Βούδα, ωραίο θα είναι για χάζεμα.

    Κυπελλάκια τώρα στην Αγγλία, ούτε στο ζωντανό δεν θα παίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σκληρό καρύδι ο μπέιμπι φέις. Εντάξει, το λάθος ήταν του Σερ Αλεξ. 20 χρόνια επιτυχίες ο άτιμος. Ποιός να τον διαδεχτεί ? Χάρη κάνει στην Μάντσεστερ όποιος αναλαμβάνει. Εξαιρετικός ο Ποκετίνο, εννοείται. Δικαιούται έναν τίτλο κι αυτός, αν μπλέξει με αυτή τη Μάντσεστερ, θα αρρωστήσει.

      Γερμανικό ντέρμπι μετά, αλλά ακόμα πονάω από τα έξι της Μπάγερν. Ο άσσος έπεσε, πού να μπλέξουμε τώρα ? Απλά θα κοιτάμε.

      Κύπελλο, άσε καλύτερα, μακριά και αγαπημένοι.

      Διαγραφή
  8. Νταρλιγκτον και Κινγκς Λιν τις έριξαν τις μπόμπες στην Αγγλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ ....!!!!!!

      Η Ντάρλι αντε στα κομμάτια ...

      Η αλλη ...η Κινγκς Λίν ηταν 0069 και 0182 ....ελό ... ηταν εντος πρωτοκόλλου 0069 αλλα εχουμε και μια πουτάνα δουλειά ....

      αει σιχτίρ ....

      Διαγραφή
  9. Φίλε Μιχάλη, Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα. Υγεία και αγάπη εύχομαι σε σένα και στην οικογένειά σου. Ο,τι επιθυμείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω Δημήτρη :)

      Να εισαι παντα καλα εσυ και οι αγαπημενοι σου και η κάβα σου βα γίνει επί 100 :))))


      Διαγραφή
  10. Καλημέρα λοιπόν, του αρχάγγελου Μιχαήλ, ο καφενές γιορτάζει και σήμερα. Τα χθεσινά δεν τα σχολιάσαμε, η Σαουθάμπτον έπαιξε καλά και πάλι με μια τραγική Νιούκαστλ, η Εβερτον και η Λιντς βρίσκονται σε αρνητικό κύκλο και έχασαν, Μάντσεστερ και Πάλας νίκησαν και οι δύο, αλλοπρόσαλλες ομάδες, μία σου και μία μου πηγαίνουν, καμία σταθερότητα. Η Τσέλσι γύρισε το ματς, δεν το ειδα, αλλά μάλλον στρώνει η ομάδα τώρα που άρχισαν να ενσωματώνονται και οι νέες μεταγραφές.

    Γενικά πήξαμε στα φαβορί. Στην Ισπανία Ατλέτικο, Μπάρτσα, Σεβίλλη νίκησαν, στη Γερμανία τα ίδια. Το Ντόρτμουντ-Μπάγερν παιχνίδι αλάνας, η Μπάγερν νίκησε δίκαια, προσπαθούσε να παίξει οργανωμένα, η Ντόρτμουντ μονοδιάστατη πέταγε τη μπάλα μπροστά να τρέξει το άλογο μπας και γίνει τίποτα.

    Τί έχουμε σήμερα ? Καλώς τα παιδιά, Σίτι-Λίβερπουλ, πάλι πάνε να με διαολίσουν, τί αποδόσεις είναι αυτές ρε ? Και πριν λίγους μήνες βέβαια, τα ίδια έλεγα και χόρτασα γκολ και ηρεμιστικά. Για καθίστε ρε, είναι η Σίτι σε φόρμα και δεν το ξέρω, είναι η Λίβερπουλ μεθυσμένη όπως πέρσι και δεν το ξέρω πάλι? Ναι λείπει ο Βαν Ντάικ, άρα θα είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα όλοι. Και η παράδοση ευνοεί μη ήττα της Λίβερπουλ, έχει χάσει 3 σερί φορές εκεί, έρχεται διόρθωση. Οπως κι αν έχει, μάλλον θα εμπλακώ, δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε την κάβα για να πάρετε και μέρισμα.

    Εχει κι άλλα ματς το πρόγραμμα, στην πορεία θα τα δούμε κι αυτά, αν και εφόσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γουεστ Μπρομ-Τότεναμ, χάλια παίζει η Τότεναμ, ούτε φάση δεν έχει κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείχνει πολύ κουρασμένη η ομάδα, χωρίς διάθεση και μπλοκαρισμένη. Και η παράδοση δεν είναι καθόλου ευνοική. Πάρα πολλές ισοπαλίες μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    2. 0-1 νίκησε η Τότεναμ με γκολ στο ενενήντα. Νίκη πολύ δύσκολη και χαρακτηριστική για πρωταθλητές. Η Λέστερ προηγείται 1-0 και για την ώρα προσπέρασε την Τότεναμ. Κι αν η Λίβερπουλ νικήσει, τους προσπερνάει όλους και μένει μόνη πρώτη.

      Διαγραφή
  12. Συγγνώμη, αλλά θέλω τη γνώμη σας. Παραθέτω την ετήσια έκθεση γρίπης στην Ελλάδα για το 2018-2019 με μεγάλη επιφύλαξη και με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, γιατί δεν είμαι γιατρός, ένα λύκειο έχω βγάλει και προσπαθώ να καταλάβω.

    https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/etisia_ekthesi_gripis_2018_2019.pdf

    Στη σελίδα 24 υπάρχει το διάγραμμα 9. Είναι δυνατόν αυτά τα νούμερα να αληθεύουν ? Αν αληθεύουν, τότε για ποιά επιδημία μιλάμε φέτος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στον Μιχάλη (fairply) υγεία και ποιότητα ζωής.

    Δύσκολη νίκη για Τοτεναμ - κορυφή ο Μουρινιο, έστω και προσωρινά, με παίκτες που δεν είναι τοπ - αν εξαιρέσεις τους Κειν και Σον.

    Καφεδάκι να δούμε το μεγάλο ματς που δεν χωρούν προγνωστικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολύ Βαγγέλη

      Κι εσυ οτι επιθυμείς ...

      Προσπαθω να βρω ενα btw να κεράσω ....

      :)))

      Διαγραφή
  14. Πολύ επιθετικό το σχήμα του Κλοπ. Τέσσερις επιθετικοί μπροστά. Αμάν αμάν. Κλοπ ελπίζω να ξέρεις τί κάνεις γιατί σε έχω παίξει. Κανόνισε την πορεία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Παίζουν καβλωμένοι οι τέσσερις μπροστά. Αν ζουμάρει η κάμερα στα παντελονάκια, θα γελάσει όλος ο πλανήτης.

      Διαγραφή
    2. Τρομερός Αλισον, έσωσε βέβαιο γκολ.

      Διαγραφή
    3. Προσπαθεί να συνέλθει η Σίτι και να παίξει τη μπάλα της. Τρόμαξε στο ξεκίνημα με το πρέσινγκ και την ταχύτητα των κόκκινων.

      Διαγραφή
    4. Αρχίζει να πρεσάρει και η Σίτι τώρα, όποιος αντέξει.

      Διαγραφή
    5. Κλείσανε τα στριμ όλα και βλέπω στην 365 πέναλτι στη Σίτι...
      ΤΟ ΧΑΣΑΝΕ ! Πάμε για εμφράγματα και δεν υπάρχουν ΜΕΘ.

      Διαγραφή
    6. 1-1 ημίχρονο. Στο β ημιχρονο πέφτει η απόδοση της Σίτι, έτσι λένε. Για να δούμε.

      Διαγραφή
    7. 1-1 τελικό σκορ. Η παράδοση επιβεβαιώθηκε, τέταρτη σερί ήττα της Λίβερπουλ δεν συνέβη.

      Διαγραφή
  16. Αρχισε και το Λυών-Σεντ Ετιέν. Το μοναδικό πραγματικό ντέρμπι της Γαλλίας. Συνολική παράδοση απολύτως μοιρασμένη, μεγάλη κόντρα Ολάς-Πυέλ. Το νου σας μήπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ επικίνδυνη η Σεντ Ετιέν στις αντεπιθέσεις της, και με πολύ πάθος στις μονομαχίες. Υπάρχει διαφορά ποιότητας στα ρόστερ και στη φόρμα, αλλά μιλάμε για τεράστια αντιπαλότητα. Μεγάλη η πιθανότητα μπόμπας.

      Διαγραφή
    2. 2 γκολ έβαλε η Λυών, ακυρώθηκαν και τα 2 οφσάιντ.

      Διαγραφή
    3. Ακυρώθηκε μόλις γκολ της Σεντ Ετιέν, δεν κατάλαβα γιατί.

      Διαγραφή
    4. Ο Κλωντ Πυέλ ουρλιάζει στον πάγκο από χαρά.

      Διαγραφή
  17. Η Αστον Βίλα συνεχίζει να προηγείται της Αρσεναλ 0-1, η Βαλένθια ισοφάρισε τη Ρεάλ 1-1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2-1 η Βαλένθια, το βράδυ είναι των αουτσάιντερ μέχρι στιγμής, Βίλα Βαλένθια Σεντ Ετιέν.

      Διαγραφή
    2. 0-2 η Αστον Βίλα...γαμώτο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό καθόλου.

      Διαγραφή
    3. Τρομερό δοκάρι της Βαλένθια, παραλίγο 3-1.

      Διαγραφή
  18. Κατεβάζω ρολλά αφεντικό. Δεν πάτησε ψυχή στον καφενέ. 3-1 η Βαλένθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4-1 - ξεκουράσου, αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή