14 Νοε 2020

"στοίχημα και καραντίνα"

 

Ρε τι περίεργο ον είναι ο άνθρωπος; - Του λες κάτσε σπίτι, και τρελαίνεται, θέλει να πάρει τις ρούγες, να ξεχυθεί στις πλατείες. Του λες, έβγα ρε από το σπίτι και τρέχει να κλειστεί στα μπουντρούμια, στους τέσσερις τοίχους. 

Εθνικούλες και στοίχημα; μαγκάλι κάρβουνα, φερτό να τα καταπιώ να τελειώνουμε. Έχουμε τα προβλήματα μας θα έχουμε κι αυτές - τις άγνωστες Εθνικές; 

Οι Αγγλιδούλες φαίνεται πως το γλύτωσαν το κλείδωμα - εδώ είμαστε πιο αυστηροί με την δημόσια υγεία. 

Μέχρι και στην Αγγλία έφτασε η χάρη μας, να παίρνεις μέτρα πάνω στα μέτρα και ξανά μέτρα και νέα μέτρα - και όποιος κατάλαβε...

Εγώ θα πρωτοτυπήσω και για την καραντίνα συνιστώ στοίχημα. Ότι μαλακία θες, έχουν πει στον κοσμάκη πως θα περνά την μέρα κοιτώντας τοίχους - ας πω και εγώ μια.

Μένουμε σπίτι - και εδώ όπου φτωχός και η μοίρα του. Η καραντίνα από την φύση της είναι καταθλιπτική - άρρωστη. Αν και το μέρος που μένεις μοιάζει φυλακή και έχεις και οικονομικό πρόβλημα σε βάθος χρόνου θα σε βρουν χειρότερες αρρώστιες, αλλά αυτό δεν θα στο πουν οι ειδικοί.

Στοίχημα λοιπόν γιατί ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Τώρα θα μου πεις - "ρε παπάρα με επιδόματα της πείνας, πως θα μείνουν λεφτά για κουμάρι;" 

Μπορείς να αρχίσεις όπως άρχισα εγώ πριν από 13 χρόνια με ασκήσεις επί  χάρτου. Ένας χρόνος μαθητείας να τον ονομάσεις. Θα μάθεις πολλά, πληρώνοντας το ελάχιστο τίμημα. θα γεμίζει η μέρα σου, θα βρεις έναν τρόπο να μάθεις τον εαυτό σου μέσα από πολλά μικρά στοιχήματα. 

Θα με φάνε ζωντανό σκέφτηκα όταν μπήκα στο ζωντανό και είδα τόσες πολλές εταιρίες να με γλυκοκοιτάζουν. - "πόσο έχετε ελάχιστο ποντάρισμα; ρώτησα. Στράβωσαν τα μούτρα, αλλά εγώ την δουλειά μου την έκανα.

Φορεστ Γκριν(1.99) - Μάνσφιλντ(3.80)- να πάμε με την Μάνσφιλντ, να πάμε με το αουτσάιντερ, αφού αυτό είναι το πιστεύω μας. Τι σκάτα απόδοση είναι αυτή; δεν έχει νίκη λέμε η ομάδα, η άλλη δεν έχει χάσει εντός. Ήταν στο 4.00 έπεσε και πιο κάτω. 

Ήρθε προπονητής όνομα,  με περγαμηνές - Ναιτζελ Κλαφ,  θα μου πεις προπονητή θα παίξουμε ή ομάδα; Στο μυαλό μας είναι το κίνητρο και η ψυχολογία που δίνει σχεδόν πάντα η έλευση ενός νέου προπονητή σε μια ομάδα που έχει προοπτικές. 

Αλλά εδώ ο κανάγιας ο γκισές έχει αράξει και μας περιμένει. "καλώς τα παιδιά, 25% πιθανότητες για νίκη μιας ομάδας που σε 11 ματς δεν..."

Δηλαδή εδώ θα αγοράσουμε μια αμάδα που μπορεί να έχει μέλλον, αλλά δεν έχει παρελθόν. ή καλύτερα το πρόσφατο παρελθόν της είναι για τα σκυλιά.

Μια αδιάφορη παράδοση ούτε ευνοεί, ούτε βγάζει απαγορευτικό. 

εν κατακλείδι - με την Μάνσφιλντ εδώ, αλλά η απόδοση είναι κοροϊδία. Αν δεν περάσει θα μας έχουν πιάσει κορόιδα...

Γουόλσολ(1.48) - Σάουθεντ(6.76)- θα πέσει η Σάουθεντ αμαχητί;  δείχνει καφενείο, αλλά σπάνια στις Αγγλιδουλες πέφτουν από Νοέμβριο, έχει 6 η ήττες σερί με 1-14 παθητικό.  Μια νίκη ψάχνει για να πάρει λίγο τα πάνω της. 

Γουόλσολ δεν χάνει με τίποτα, έκανε και νίκη με Κροουλι - θα την κατασπαράξει; 

Στα τελευταία 8 ματς στην έδρα της Γουολσολ έχασε μόνο δυο η ανάπηρη. 4 ήρθαν Χ και δυο διπλά. Μάλιστα, ενδιαφέρον...

Σπάνια στην Αγγλία κάποιος ξεκινά στραβός και τελειώνει τυφλός - υπάρχουν αγωνιστικές που δείχνει να βρίσκει το φως του. Με αυτό το σκεπτικό, καλοβλέπετε να μην χάσει η ανάπηρη...

Υ.γ. ξαναπαίζουν την Τρίτη - εμείς δεν παίζουμε για να παίζουμε...









36 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Ωραίο το διπλό της Μάνσφιλντ. Λογικά θα ανέβει μέχρι τη σέντρα. Το προτείνουν και τα μαθήματα αγγλικών του Νίκου. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της ισοπαλίας, οπότε μπορεί να επιλεχθεί και το Χ2. Στις αγγλιδούλες η αλλαγή προπονητή σχεδόν πάντα επιδρά θετικά, από τα λίγα που έχω αντιληφθεί αυτά τα χρόνια εκεί κάτω, και ο Νάιτζελ Κλαφ δεν είναι τυχαίος. Αλλωστε διαβάζω πως η Μάνσφιλντ ήταν στις υποψήφιες για αυτόματη άνοδο, με δυνατή διοίκηση και καλό ρόστερ, τα πράγματα πήγαν κατα διαόλου στην αρχή και ίσως ήρθε η ώρα της στροφής. Βλέπω κιόλας 0-4-1 το εκτός έδρας ρεκόρ με δυνατούς αντιπάλους, δεν χάνει εύκολα. Στα εντός έδρας τα σκατώνει. Εν πάση περιπτώσει, μικρές αγγλίδες είναι, όποιος τολμάει παίζει. Χθες χάζευα ένα βίντεο με ωραίες πάσες του Γκούτι της Ρεάλ Μαδρίτης και μελαγχόλησα. Αυτά με καταθλίβουν εμένα, να βλέπω τέτοιους παικταράδες και να έχουν περάσει χρόνια. Ωραίος ήλιος σήμερα. Το άλλο ματς που μου κάνει εντύπωση είναι το Φλαμένγκο-Ατλ.Γκοιανιένσε. Η Φλαμένγκο έρχεται από 2 βαριές τεσσάρες, άλλαξε προπονητή, στον πρώτο γύρο έχασε 3-0 από την Ατλέτικο. Το διπλό όμως έπεσε στο 6,00 και μάλλον πρέπει να διαγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καφεδάκι, κερνάω Βούδα έλα να πιούμε στην ζούλα. Η Σαουθεντ στέκεται καλά και ο γκισές την πάει 5.50 στο ημίχρονο. Πέρασε και από 4.75. θυμίζουμε 7.50 την έβρισκες πριν.

    Η Μπερτον αντέχει με τα δεύτερα, η Μ.κ.Ντονς είναι και τηλεοπτικό, στέκεται καλά. Στα άλλα οι αποδόσεις τα κάνουν απαγορευτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή η Σάουθεντ, έχει το πάνω χέρι και μακάρι να νικήσει. 2 στα 2 είσαι, πολύ διαβασμένο σε βρίσκω. Τσίμπησα κι εγώ δυο-τρεις πιρουνιές από τη Μάνσφιλντ, χορτασμένος είμαι. Αμα πάει 0-0 μέχρι το 80 η Σάουθεντ, θα της πετάξω κανά κέρμα στο δίσκο, γιατί τραγουδάει ωραία.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τράνμιρ 2-2 από 2-0, να δείτε που θα το γυρίσει τούμπα. Μαθήματα Αγγλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτο ρε Τράνμιρ να τα κάνει πουτάνα.

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε 3-2 με δέκα, αν είναι δυνατόν.

      Διαγραφή
    3. Τσαμπουκά θέλετε ? Πάμε για 3-4 τότε.

      Διαγραφή
    4. Τράνμιρ για ανατροπή στο 19,00. Αξίζει δεν αξίζει ποιός μπορεί να υπολογίσει ? Κάποτε στο παλιό φόρουμ, θα πονταριζόταν αυτό από πολλούς. Ωραίες εποχές. Είχαν τρυπήσει οι τσέπες.

      Διαγραφή
    5. Η Σάουθεντ στο 10,00. Παίχτο μόνος σου ρε μπουκ.

      Διαγραφή
    6. Η παράγκα έδωσε πέναλτι στη Γουόλσολ. Το έχασε.

      Διαγραφή
    7. Θέλω τη Σάουθεντ στο 20,00. Θα το βάλει στο 97.

      Διαγραφή
    8. Σαουθεντ και Τράνμιρ δυάδα στο 633,00. Καλό.

      Διαγραφή
    9. Ρε τη μαλάκω την Τράνμιρ, να έχω ανατροπή στο 151,00 και να το σκέφτομαι.

      Διαγραφή
    10. Καριόλααααααααααααααααααααααααααααααααααα
      ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    11. Σβήνω. Μέχρι εδώ ήταν. Τα λέμε στον άλλο κόσμο...

      Διαγραφή
    12. Αφεντικό, θα πληρώσεις την κηδεία. Φταις κι εσύ.

      Διαγραφή
    13. 3-3 η Τρανμιρ... έρχεται το 3-4.
      ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.

      Διαγραφή
  5. Πόσο περίμενες μωρέ να πάει; 21.00 ήταν πριν βάλει το γκολ. Στο 89΄παρακαλώ, ενώ στο 80΄ περίπου έχασε πέναλτι η Γουολσολ.

    Ανάβω φωτιά Βούδα θα ψήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω κατι εγινε αλλα μπηκα αργά ...

    Sidd ...εισαι οκ ? Ολα καλά ?

    Θανατερή δυαδα βρηκες αλλα δεν παιχτηκε αν καταλαβα καλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί περίμενα ? Τίποτα δεν περίμενα, ζούσα τον ενθουσιασμό του ανέφικτου. Και να που το ανέφικτο έγινε εφικτό. Για δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα. Βραχυκύκλωσα. Είχα μπροστά μου επιλεγμένη τη δυάδα, μέχρι να τη ακυρώσω και να ξαναδιαλέξω μόνο Σάουθεντ έσβησαν όλα μπροστά μου. Παιχνίδια της τύχης είναι αυτά, δεν με εκπλήσσουν. Ξέρω βέβαια πολύ καλά πως τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναβρεθεί μπροστά μου, ήταν αυτό που λένε once in a lifetime. Ενας φίλος παλιά, τον θεωρούσα φίλο, μου έλεγε συχνά put your money where your mouth is, πόσο δίκιο είχε ! Χαίρομαι όμως για τον Νίκο της εφημερίδας, Τράνμιρ και Μάνσφιλντ έδινε. Χαίρομαι και για σένα ερημίτη, Σάουθεντ και Μάνσφιλντ εσύ. Φαντάζομαι τον ιδανικό παίκτη να τα έχει παίξει τρίξι. Κόλαση. Βέβαια η ανατροπή της Τράνμιρ ήταν ανατριχιαστική. Αν πέταγα έτσι το ευρώ θα μου επέστρεφε δυόμιση χιλιάρικα. Δεν πειράζει. Θα τα βγάλουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, αργά και σταθερά. Υπομονή θέλει, ψυχραιμία και στρατηγική. Τις έχω σε αφθονία. Και τώρα σκέφτομαι πως όλα έγιναν για να καθίσω να γράψω αυτά που γράφω. Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία, στα λεγε ο φίλος σου ή αλλιώς είναι κρίμα τα καλύτερα στοιχήματα να μένουν στο συρτάρι.

    Και τρίξι μας έβαλες και δυάδα με κέρδη πενταετίας. Και αναγκαστικά στον παλιό ΟΠΑΠ θα έβαζες ίσως και Μ. κ.Ντονς γιατί ήθελε τετράδες. Να σαι καλά ρε Βούδα, έλα κερνάω μπύρα τώρα.

    Θα νικήσουμε, αν αντιμετωπίζουμε τον εχθρό στις πραγματικές του διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρίμα εννοείται, παραμένω ψύχραιμος και χαμογελαστός αλλά ήταν μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει και να τις αναγνωρίζεις όμως κι εγώ δεν είμαι μαθημένος. Ο Θεός να εμφανιζόταν μπροστά μου, δεν θα τον καταλάβαινα γιατί δεν τον πιστεύω. Ετσι και με τη δυάδα, όταν πίστευα και κυνηγούσα τέτοια τρελά στοιχήματα, δεν καθόταν κανέναν. Τώρα που δεν πιστεύω, έσκασε μπροστά μου ολοζώντανο. Εννοείται ότι θα νικήσουμε, ήδη νικάμε, ο εχθρός είναι ένας και δεν είναι άλλος από τον εαυτό μας. Εντωμεταξύ τα δυόμιση χιλιάρικα ήταν περισσότερα, γιατί βλέπω πως είχα την ανατροπή στο 151,00 τη Σάουθεντ εσύ την είδες στο 21,00 εγώ νομίζω ότι για κλάσματα δευτερολέπτου έφτασε στο 23,00. Που σημαίνει 151 επί 21 ίσον 3.171,00 απόδοση. Οταν λες δυάδα με κέρδη πενταετίας τί εννοείς ? Με δουλεύεις ? Αν παίζουμε για 500 ευρώ το χρόνο, τότε να το κόψουμε το στοίχημα. Καλύτερα να πάω σε κανά χωράφι να μαζεύω καλαμπόκια. Πάμε για πενταψήφιο ερημίτη. Αρκεί να μας αφήσουν. Εμπιστευτικά σου το λέω. Κουβέντα στους άλλους. Αν δεν φτάσουμε σε πενταψήφιο, να χέσω τα πτυχία που δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα, στην παρέα που ελπίζει, που αντιστέκεται που αναπνέει ακόμα. Ρε στοίχημα σου λέω κι ας τους να κουρεύονται - ξεχνούν πως στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

    Βούδα, καλέ μου Sid, στήριγμα του καφενέ, η δυάδα σου σου έδινε 3.171 απόδοση. χίλιες φόρες τα λεφτά σου τον χρόνο, μια χαρά - τι φταίει αυτή που θα έβαζες 1 ευρώ;

    Είμαστε μερικές φορές "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα αλεύρι" - συνήθως όσο πιο μεγάλη είναι η απόδοση, τόσο πιο λίγα ποντάρουμε.

    Το έχω πάθει και γω πολλές φορές, αλλά έτσι ένα μεγάλο στοίχημα το μικραίνουμε μόνοι μας.

    Σε περιόδους χασούρας ίσως από το ένστικτο επιβίωσης, πολλοί ανάμεσα τους και εγώ μειώνουμε το ποντάρισμα και τότε έρχεται η τιμωρία. Έτσι όμως μειώνεις και τα κέρδη που θα έρθουν νομοτελειακά, όταν θα αρχίσουν να γεννούν τα κοκόρια σου.

    Άσε που μπορεί να μειώσεις και τον όγκο των πονταρισμάτων και να τρελαθείς που θα βλέπεις τα τρένα να περνούν...

    Γι αυτό σου λέω δεν υπάρχει μπούσουλας για να δείξει που να πας - πρέπει ο καθένας να τον βρει μονάχος του...

    Θα πιω τον καφέ μου και θα κάνω ξυλουργικές δουλείες. Θα φτιάξω ένα τραπεζάκι, να το έχω δίπλα στην φωτιά να γράφω και να μελετάω στο λαπτοπ τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

    Σίγουρα σε προηγούμενη ζωή θα έζησα κάπου με βαρύ χειμώνα και σε ξύλινο σπίτι...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα

      έχεις απόλυτο δίκιο Μπαζ ότι σε περίοδο μεγάλης χασούρας και όταν θα αρχίσεις να μειώνεις τα πονταρίσματα σου, όταν γυρίσει το φύλλο, θα έχεις μικρότερη επιστροφή από αυτή που θα άξιζες επειδή ακριβώς μείωσες τα πονταρίσματα. το ένστικτο του φόβου δεν μπορείς να το νικήσεις.

      για το άλλο που γράφει ο συντ ότι θα μπορούσε να παίξει στοίχημα με 3.000 απόδοση στο live σου λέω ότι πρακτικά αυτό είναι δύσκολο.

      αργεί ένα τέτοιο στοίχημα να επικυρωθεί από την εταιρεία και στην πορεία της επικύρωσης επειδή αλλάζει η απόδοση σου ζητάει να ξαναστείλεις το αίτημα.

      μου έχει τύχει για στοίχημα απόδοσης 50.

      Πρακτικά αδύνατο να παίξεις 3.000 απόδοση.

      για να μη νιώθει άσχημα ο Σιντ.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα. Ευτυχώς κοιμήθηκα σαν πουλάκι, ανησυχούσα μήπως δεν κλείσω μάτι απόψε από την υπερένταση γιατί όσο νάναι ήταν απίστευτη η ρουφιάνα η δυάδα. Ομως όλα καλά, σαν να μην συνέβη τίποτα, να έχουμε να θυμόμαστε και να διηγούμαστε. Η άλλη η Γκοιανιένσε τον τσίμπησε το βαθμό από τη Φλα. Η μοίρα μου να βλέπω τα τρένα να περνούν. Και μικρός στο κτήμα του παππού μου, χάζευα τις νύχτες στον σκοτεινό ορίζοντα την οτομοτρίς που διέσχιζε τον κάμπο σαν φωταγωγημένο φίδι και με έπιανε στενοχώρια χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βροχή, ωραία για καφέ - για στοίχημα δεν βλέπω να έχει όρεξη ο κόσμος. Μπορεί να είναι αχώνευτες οι Εθνικές ακόμα και στον "αιώνιο" παίκτη. Καλό αυτό...

    Μια Σκάνθορπ για σήμερα με καλή παράδοση και καλή ψυχολογία δίνεται στο 5.00. Πάει στην Πορτ Βειλ του Βούδα, τούτη κατάφερε να χάσει με γκολ στο 93΄και 96΄- έψαχνε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια με τι ψυχή θα κατέβεις μωρή;

    Η Λίβερπουλ θα παρατάξει ενδεκάδα εκτατής ανάγκης με Λέστερ - λέμε 9 απόντες. Βεβαία ο γκισές τα διαβάζει αυτά και το διπλό από 5.50 με 6.00 πήγε οριακά 4.00. Θα μου πεις να πάμε στον άσσο - δεν βλέπω να έχει άμυνα η Λίβερπουλ, καλή η Λέστερ στις αντεπιθέσεις...

    Μην το βάζετε κάτω ο 71χρονος Neil Warnock αναδείχτηκε Manager of the Month οδηγώντας την Μιντλεσμπρο σε ένα αήττητο 6 αγώνων μαζεύοντας 14 πόντους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη Σκάνθορπ την πετυχες καφετζή.
      Ομαδα του περσινού sans voir κι αυτή αλλα τοτε μας κέρασε πίκρα ..... :)

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν κερδίζει ΜΟΝΟ το sans voir live και ΜΟΝΟ σε μάτς που ΔΕΝ παίζει.
      Ωραία θα περάσουμε και φέτος.
      :)

      Διαγραφή