6 Ιαν 2021

"τέσσερα χρόνια αουτσάιντερ"

 


Το αουτσάιντερ συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια που βγαίνει στο διαδίκτυο. Ήταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ που χωρίς μεγάλη σκέψη αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα μπλοκ να γράφουμε για στοίχημα και όχι μόνο. 

Αγγλιδούλες, στοιχηματικές κουβέντες και η καθημερινότητα μας απασχόλησαν στην αρχή. 

Στην πορεία μαζεύτηκαν και τα παιδιά και μετατράπηκε το αουτσάιντερ σιγά σιγά σε στοιχηματικό καφενέ.  

Αυτά τα τέσσερα χρόνια το αουτσάιντερ έβγαλε 257 άρθρα και τα παιδιά έκαναν 5361 σχόλια - στα σχόλια πρέπει να είμαστε πρωταθλητές και ευχαριστώ τα παιδιά γι αυτό.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια τα παιδιά μας τίμησαν με 15 άρθρα διαμάντια - επίτιμος (Niklaps)- fairplay  - Λοχαγός Μαρκ και Dimitris Zagklis - "η δική σας γωνιά" τους ευχαριστούμε πολύ. 

Βέβαια τώρα πάει να γίνει σαν το "the Muppet show" με πρωταγωνιστές εμένα και τον Βούδα, σαν τους δύο παλιόγερους...

Υπήρξαν και κενά διαστήματα - υπήρξαν εποχές που αράχνιασε ο καφενές, αλλά αυτοί είμαστε - ούτε αμιγώς επαγγελματίες, ούτε καθωσπρέπει παπατζήδες. 

Το γράψιμο είναι μια διέξοδο και προσφέρει μια διέξοδο. Θα μου πεις - "με το διαδίκτυο γεμίσαμε γραφιάδες" - δεν πειράζει, ανάμεσα στα πολλά χορτάρια, όλο και κάνα ωφέλιμο φυτό θα ευδοκιμεί. 

Πολλοί βρίζουν τις Αγγλιδούλες γιατί δεν έχουν μπέσα.  Εμείς δεν τα κοιτάμε αυτά - δεν ψάχνουμε νύφες, ψάχνουμε ομάδες με μεγαλύτερη τύχη από αυτό που δείχνουν. 

Μας αρέσει να κοιτάμε πίσω από τις κουρτίνες και να ποντάρουμε μακριά από τα φώτα τις δημοσιότητας. 

Από την αρχή τονίζαμε την δυσκολία που έχει το στοίχημα για τον "αιώνιο" παίκτη και όχι μόνο.

Πρέπει να νικήσεις τα τέρατα που υπάρχουν στους γκισέδες και το πιο βασικό - πρέπει να κερδίσεις τα τέρατα που σε σπρώχνουν στους γκισέδες. 

Σκέψεις βγήκαν, σκέψεις έμειναν σκέψεις, αλλά αυτό είναι το στοίχημα - δεν υπάρχει ένας σίγουρος δρόμος για να πας στο νησί των Μακάρων -  συνήθως πρέπει εσύ να δημιουργήσεις τον δικό σου δρόμο.

Με αντιγραφές από χάρτες δανεικούς, πάντα θα κινδυνεύεις να χάσεις το δρόμο σου. Κανείς δεν έγινε πρωτοπόρος ακολουθώντας τους άλλους...

Αυτά τα τέσσερα χρόνια συντρόφους ψάχναμε και όχι ακόλουθους. Δεν ξέρω αν το καταφέραμε, αλλά προσπαθήσαμε.

"αν δώσεις ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο θα φάει μια φόρα, αν του μάθεις να ψαρεύει θα τρώει μια ζωή" Κουανγκ Τσεου, φιλοσοφία διέπει το αουτσάιντερ...

Ο Βούδας χθες παραπονέθηκε πως μείναμε μόνοι μας - μπαίνει κόσμος στο καφενείο, απλά δεν σχολιάζει. Έτσι είναι αυτά - μπαίνει διαβάζει, φεύγει, αν του αρέσουν αυτά που διάβασε ξαναμπαίνει, αλλιώς φάσκελο...

Ίσως και οι κουβέντες να στέρεψαν - τα είπαμε όλα τα αναλύσαμε όλα. 

Επετειακό άρθρο λοιπόν και θα κάνουμε δώρο στους λοξούς θαμώνες τα δέκα πολυδιαβασμένα άρθρα που βγήκαν στο αουτσάιντερ.

Νο. 10 - "to Draw or not to Draw" Nklaps 

Νο.  9 - ποιος λέει ότι η θέση του μύλου δεν μετράει - fairplay

Νο.  8  - "οι Αγγλιδούλες ζεσταίνονται"

Νο.  7  - ""δεν ζυγώνουμε ακόμα στους γκισέδες"  

Νο.  6  -  "το ασχημόπαπο του γκισέ"

Νο.  5 -  "μακριά από τα άχαστα"

Νο.  4  - "καύσωνας προ των πυλών"  

Νο.  3  - " για την τιμή των 'όπλων"

Νο. 2  -"προσεχώς Μουντιάλ (προσοχή)

Νο. 1  -"καλή αρχή"

Υ.γ. και άλλο ένα δώρο σε λίγο το ντέρμπι του Μάντσεστερ για το κύπελλο Αγγλίας με μια Βουδιστική ματιά...




4 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Μια βουδιστική ματιά θα πρότεινε νο μπετ για το Μανγιου Μανσι. Το δικό μου πρόβλημα είναι πως δεν είδα το Τσέλσι Σίτι 1-3 και δεν ξέρω σε τί κατάσταση βρίσκεται η Σίτι. Αλλο να διαβάζω πράγματα κι άλλο να τα βλέπω με τα μάτια μου. Από κει και πέρα, θεωρώ πολύ πιθανό να φτάσει σε παράταση και πέναλτι. Νιώθω πως καμιά ομάδα δεν υπερέχει ιδιαίτερα. Αν ο Καβάνι ήταν διαθέσιμος, θα έπαιζα σίγουρα πρόκριση τον Σόλσκιερ, νομίζω πως ο Ινδιάνος είναι αυτός που άλλαξε τα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοτάξιδο να είναι πάντα το Αουτσάιντερ μας.

    Γνώμη μου, οτι είναι απο τα καλύτερα γραπτά που μπορεί να διαβάσει ένας παίκτης που τώρα ξεκινά τα πρώτα του βήματα στο στοίχημα, αλλα και ο πιο έμπειρος παίκτης.

    Εξαιρετική δουλειά απο την πένα του Μπαζ. Εξαιρετική παρέα στον Καφενέ όλοι μας. Εξαιρετικός και ο Βούδας που είναι πια η μασκότ του καφενέ.

    Να είμαστε καλά και να γουστάρουμε τον καφενέ μας και τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακροτάξιδο να ειναι το Αουτσαιντερ ΜΑΣ .

    Εγραψα το 'ΜΑΣ' με κεφαλαια γιατι το θεωρουμε πια ολη η παρεα δικο ΜΑΣ .
    Τον ποναμε και τον αγαπαμε τον καφενε μας .
    Ολιγον στοιχηματικος και πολυ φιλοσοφικος αυτη την εποχη ο καφενες οπως ταιριαζει στην εποχη μας .
    Η πενα του Μπαζ ιδιομορφη , περιεργη , με ουσία ...φράσεις και εκφράσεις απο το πεζοδρόμιο εως και ακαδημαικού επιπέδου ανάλογα με το τί θέλει να πεί ο ποιητης καθε φορα ... απο μπινελικι κανονικο εως Πλάτωνα κι Αριστοτελη και οτι αλλο βαλει ο νού σας .Εμένα προσωπικα μ αρεσει πολυ η πένα του Μπάζ , μου εχει φτιαξει τη διαθεση και τη μερα πολλες φορες :))
    Ο Βουδας ειναι μια κατηγορία μόνος του :))) μ αρεσει και μου φτιαχνει το κεφι κι αυτος :))) Η ψυχη του καφενε . Τον ευχαριστουμε και του ευχομαστε να συνεχισει για πολλα χρονια ...

    Δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι η ''καλη αρχη '' ηταν πρωτη σε επισκεψημοτητα , ο κοσμος ξερει ...
    Εμενα μ αρεσε σαν αρθρο πιο πολυ η ΄΄Νεραιδα του ονειρου'' του nklaps :))

    Ευχη να μεγαλωσει η παρεα στον καφενε τα επομενα χρονια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, Γκλάντμπαχ Μπάγερν και Αγιαξ Αιντχόφεν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του προγράμματος. Στο Γκλάντμπαχ Μπάγερν θεωρώ πως το σετ θα έπρεπε να είναι 3,33-5,00-2,00. Τον αντίλογο τον ξέρουμε όλοι, διαρκώς μένει πίσω και διαρκώς ανατρέπει η λεγάμενη. Θα προτιμούσαμε κιόλας πέρσι να είχε χάσει η Γκλάντμπαχ ώστε το μοτίβο να είναι υπέρ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή