19 Δεκ 2020

"λίγες αμπελοφιλοσοφίες για το στοίχημα"

 

"βάλτε τώρα που γυρίζει" - γυρίζει η ρουλέτα; - Γυρίζει το γούρι; Ωραίοι είναι και αυτοί που ψάχνουν αφορμή να χώσουν χρήμα, εμείς είμαστε πιο προσεκτική ομάδα, αλλά και αυτοί έχουν την χάρη τους...

"όλα ή το τίποτα;" επιθετικό σύστημα αυτό, συνήθως σου παίρνουν και τα σώβρακα, αλλά έχεις ελάχιστες πιθανότητες να σηκώσεις την μπάγκα στον αέρα και να  είσαι από τους ελάχιστους που ξεβράκωσαν τον μπουκ σε μια βραδιά.

Και μην ξεχνάμε πως εάν παίζεις ψηλά - ψιλικατζής θα μείνεις...

Ο αιώνιος παίκτης μας θα παραμείνει αιώνιος γιατί αυτά που παίζει συνήθως δεν του λείπουν. Εάν παίζεις φίλε μας 100 ευρώ το μηνά στοίχημα, με διάφορες παραλλαγές, κάνε ένα πείραμα...

Πέσε ότι θα ρίξεις ένα στοίχημα τον μηνά και θα βάλεις επάνω 100 ευρώ,  θα δεις πως θα σε κόψει κρύος ιδρώτας όταν πας να το ποντάρεις, θα δεις ακόμα, πόσα παιχνίδια θα βγάλεις έξω από το παιχνίδι σου που με τα δεκάρικα μπορεί και να έπαιζες.

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης για να δουλέψει, πρέπει να κινδυνέψεις...

Είπαμε ο μπουκ έχει μεγάλη κάβα και εσύ πας με φραγκοδίφραγκα - με πορδές δεν σκοτώθηκε κανένα θηρίο...

"παίξε τζογαδόρικα και τζογάρισε συγκροτημένα - αυτό σου δίνει τροφή για σκέψη το αουτσάιντερ για να κάνεις γιορτές.

Και βάλε πλάνο αδελφέ, ζήτα και μετά κάνε ταμείο. Ξεκαθάρισε μέσα σου γιατί παίζεις - παίζεις για χαβαλέ; για κέρδος; ο χαβαλές αξίζει τον κόπο και το χρήμα που δαπανάς; το κέρδος είναι  σημαντικό και αν είναι; -  ποιος σου εγγυάται, πως θα είναι και του χρόνου και σε βάθος χρόνου.

Πολλοί την πάτησαν γιατί πίστεψαν σε ένα στιγμιαίο λάθος -  και το λάθος μπορεί να δείχνει κερδοφόρο στο στοίχημα, αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος με τα λάθη.

Και αποφάσισε πως θα είσαι χαμένος - κυνηγώντας το άπιαστο;  ή απλά παίζοντας άλλο ένα μίζερο στοίχημα;

Γιατί το κερδισμένο στοίχημα που στο επόμενο χαμένο στοίχημα, το κέρδος του εξανεμίζεται είναι μίζερο. Σαν να κυνηγάς την ουρά σου ένα πράγμα...

Αγγλιδούλες και μαλακίες - ούτε ο γκισές δεν τα θέλει αυτά. Τα μισά είναι αμφίρροπα, δηλαδή βγάζει αγώνες ο μπουκ και σου λέει "νίπτω τας χείρας μου" - και θα πάω εγώ να λερώσω τα χέρια μου;

Κάτσε καλά ρε...

Μην σώσω να παίξω - εάν θέλω να σωθώ. Γιατί για να συνεχίζεις να πολεμάς πρέπει να μείνεις όρθιος.

Μπορείς μια δυο φόρες το χρόνο να παίζεις και κάνα ξεκούδουνο για ξεκάρφωμα - αλλά δεν μπορείς να πορευτείς για καιρό έτσι.

Γουιγκαν -  είναι αουτσάιντερ - πριν την σέντρα δεν έχει χάσει καμία, αλλά να ποντάρεις μια ομάδα που μεσοβδόμαδα έφαγε 5 γκολ στην έδρα της από Ροτσντειλ δεν το βρίσκω σώφρον. Γιατί μπορεί να περάσει και μετά να σου μείνει κουσούρι και να βαράς του κουτουρού.

Σαουθεντ - σαν βαθμολογική θέση η απόδοση είναι λάθος - σαν ομάδες είναι προς την σωστή βάση - ακόμα και αν δείχνει η Σαουθεντ πως είναι σε άνοδο. Είπαμε, παίζουμε και ομάδες που κουβαλούν αποδόσεις...

Ντέρμπι - δείχνει ανεβασμένη, αλλά η απόδοση είναι κοροϊδία. Κερδάς και σε έχουν πιάσει κορόιδο - εάν δεν το καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να βοηθήσω...

Ολνταμ - ομάδα για το καλύτερο και για το χειρότερο - άμα ακούς τέτοια, ξέρεις σίγουρα μετά  γιατί έχασες. Έξαλλου 4.50 για να κοντράρω τον πρωτοπόρο δεν το βρίσκω συμφέρον...

Στιβενειτζ - μάλιστα, μια νίκη σε δώδεκα ματς και να το πιάσεις θα είναι από τύχη...

Πιτέρμπορο - Ίπσουιτς - εδώ μπορούσε να γίνει κουβέντα, αλλά αναβολή, αναβλήθηκε και Στιβενειτζ, έχουμε και κάνα δυο ακόμα αναβολές...

Τα παιδιά είπαν για Σιτι, Μπαγερν και εγώ όπως πάντα απαντώ - δεν ξέρω δεν απαντώ...

Υ.γ. Έρχονται Χριστούγεννα, ημέρες χαράς και γιορτής που τόσο τις χρειαζόμαστε στους παλιόκαιρους που ζούμε. Κάντε ετοιμασίες χαρείτε, γελάστε...

 

 

 

 

 

 


29 σχόλια:

  1. Καλημέρα.

    Πες ότι θα ρίξεις ένα στοίχημα τον μηνα και θα βάλεις επάνω 100 ευρώ, θα δεις πως θα σε κόψει κρύος ιδρώτας όταν πας να το ποντάρεις, θα δεις ακόμα, πόσα παιχνίδια θα βγάλεις έξω από το παιχνίδι σου που με τα δεκάρικα μπορεί και να έπαιζες.

    Αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωπα ρε, τί είναι αυτό το 0-7 ??? Τα σπασμένα της Βίλα θα τα πληρώσει η Πάλας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αστειεύεται ο Κλοπ. Για να του πάρουν το πρωτάθλημα, θα φτύσουν αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ρε Βούδα, τους φάγατε τους δόλιους. Κερδάει ασθμαίνοντας 0-1 η Σιτι - χάνει 0-1 η Μπαρτσελονα.

    Διπλό κάνει και η Σαουθεντ, δεν βλέπω κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επαγγελματικη νίκη του μισό μηδεν η Σιτι...

    Lost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μωρέ, νίκησαν οι ανύπαρκτοι, οι πουθενάδες. Κρίμα γιατί το είχαμε παίξει, κρίμα και για το sans voir που είναι μείον χωρίς λόγο. Το ακέφαλο κοτόπουλο.

      Διαγραφή
  6. Η Λεβερκούζεν 1-0. Για να δούμε στις πόσες ανατροπές καίγεται η καριόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαζεύω τα σκορ του ερημίτη. Γουίγκαν και Σαουθεντ δεν έχασαν, Ντέρμπι και Ιπσουιτς αναβλήθηκαν, η Ολνταμ κέρασε 4 κουραμπιέδες για τη δυσκοιλιότητα, και τη Στίβενειτζ δεν τη βρίσκω, πού παίζει, στη β του Περού ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναβλήθηκε ρε η Στιβενιτζ μην ψάχνεις στους Αζτέκους...

      Τι ζουμί ρε αυτή η Μπαγερν - ρε αι στο διάολο...

      Άλλη ήττα για Αρσεναλ.

      Διαγραφή
    2. Χάθηκε και η Λεβερκούζεν στα χασομέρια. Ας είναι. Λετ ιτ μπι.

      Διαγραφή
  8. Αντε να ζωντανέψω τον καφενέ και σήμερα. Σηκώνω τα στόρια, βάζω τα μπρίκια στη φλόγα και αναρωτιέμαι τί θα γίνει με τη Σέφιλντ. 1,61 η Μπράιτον και μπαίνεις σε σκέψεις, επτά σερί ήττες η Σέφιλντ, πότε θα αντιδράσει ? Και γιατί να πρέπει να αντιδράσει ? Κανείς δεν της απαγορεύει να υποβιβαστεί με κάτω τα χέρια.

    Τότεναμ-Λέστερ. Δεν αγγίζεται, ας βγάλουν τα μάτια τους. Ωραίο ματς για να δεις όμως. Για κάποιους είναι ένας αξιόπιστος άσσος η Τότεναμ, η Λέστερ είναι ή του ύψους ή του βάθους, καμία συνέπεια στην αγωνιστική της εικόνα, αλλά μια ρωγμή να βρει τον έχασες τον Βάρντι, μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Θα δώσει τη μπάλα ο Μουρίνιο ή θα πάρει την πρωτοβουλία ? Ενδιαφέρον και από άποψη τακτικής το ματς.

    Μάντσεστερ-Λιντς, εδώ θες ολόκληρο βιβλίο να γράψεις για την κόντρα τους. Προαιώνια λένε τα αγγλάκια, τέλη μεσαίωνα αρχές αναγέννησης, ο Πόλεμος των Ρόδων κτλ, τελευταία Φερστ Ντιβίζιον για τη Λιντς, μεταγραφή-κλοπή του Καντονά στη μέση, πρώτη Πρέμιερ για την Μάντσεστερ και έναρξη της αυτοκρατορίας του Σερ Αλεξ. Πολύ ενδιαφέρουσες οι αποδόσεις, μας προκαλούν να παίξουμε διπλό, Χ2, κτλ κτλ.

    Γουεστ Μπρομ-Αστον Βίλα, μεγάλη κόντρα κι αυτή, παράδοση απόλυτα υπέρ της Μπρόμιτς που έδιωξε τον Μπίλιτς και έφερε τον Αλαρντάις για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Περίεργο κλίμα στα αποδυτήρια, λενε πως οι παίκτες ήθελαν τον Μπίλιτς να παραμείνει. 1,72 το διπλό και μοιάζει με σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Σέφιλντ δραπέτευσε με το βαθμό από το Μπράιτον, αν και με 10 παίκτες. Η Τότεναμ μέχρι στιγμής είναι απελπισία, αν στην έδρα σου και με τη Λέστερ παίζεις έτσι, τί σκατά πρωτάθλημα να πάρεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημίχρονο 0-1 η Λέστερ και τώρα η Τότεναμ πρέπει να ανατρέψει, αν θέλει να θεωρείται υποψήφια για πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    2. Κανονικό ξεβράκωμα για το Μουρίνιο. 0-2 που ακυρώνεται για οφσάιντ και 0-2 με αυτογκόλ που μετράει. Μέχρι εδώ ήταν. Ο κλασικός Σιντάρτα θα πει, δώστε από τώρα το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ.

      Διαγραφή
  10. Ναι, δύσκολα να επανέλθει τώρα. Έτσι κι αλλιώς υπέρβαση ήταν ο τίτλος για Τοτεναμ.

    Στο 3΄ 2-0 η Μάντσεστερ την Λιντς - τι διάολο γίνεται σε μερικά ματς;

    Δεν έχει τίποτα σήμερα βούδα, θα έρθει η δράση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταζα τα περσινά κιτάπια μου το πρωί και είδα πως ο περσινός Δεκέμβρης ήταν αρνητικός. 4-0 ξεφεύγει το σκορ και πηγαίνει για εξευτελισμό. Οπότε θα προσαρμόσω λίγο το ποντάρισμα γιατί και ο φετινός Δεκέμβρης με δυσκολεύει. Ενα βήμα μπρος ένα πίσω πάω.

      Διαγραφή
  11. 3-0 η Μάντσεστερ ξεσαλώνει. Ρε το Σόλσκιερ, δεν του φαινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα τον κλείσουμε τον καφενέ Βούδα, για γιορτές; - τι βλέπεις;

    Η Αγγλία βαράει κανονικά - οι άλλοι το έριξαν στις ξάπλες. Όταν αρχίσουν εκεί να δεις χαμός...

    Τα ξύλα έπεσαν, η φωτιά άναψε και όλα θα πάνε καλά.

    Να δεχτώ την δύσκολη κατάσταση που ζούμε και ίσως μας "σώσει" ένα εμβόλιο πρωτόγνωρο, φτιαγμένο στο πόδι, αλλά αυτή την πίεση, το λιβανιστήρι και τις απειλές δεν τις γουστάρω.

    Να δυο σιγουράκια που δεν τα πήραμε χαμπάρι - θα έπαιρνε έγκριση το εμβόλιο και θα έπιανε και τις μεταλλάξεις...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι θες αφεντικό, δικός σου είναι ο καφενές, εσύ αποφασίζεις. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, μπορούμε να δώσουμε ραντεβού μετά την Πρωτοχρονιά. Ισως είναι και καλύτερα. Οι υπόλοιποι καφενόβιοι τί θέλουν ?

      Σχετικά με τα εμβόλια, δεν έχω να πω κάτι, το τελευταίο εμβόλιο το έκανα πριν 20 χρόνια στο στρατό και το σημείο εκείνο με πονούσε για 4 χρόνια. Μου είπανε πως έπρεπε να είναι δυνατό γιατί μας ταίζανε κρέατα του 1987. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να εμβολιαστώ. Υποχόνδριος με την υγεία δεν είμαι, ούτε θα γίνω. Τώρα για τα υπόλοιπα, τις απειλές του σερίφη ότι θα μπει και σε σπίτια άμα λάχει, ανάξια σχολιασμού. Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όλοι τους.

      Διαγραφή
  13. Για το οτι μας δουλευουν σχετικα με τον κορονοιο ουτε λογος ...

    Ομως οταν εχουμε ενα σοβαρο προβλημα υγειας εμεις ή καποιος δικος μας δεν κανουμε ουτε το γιατρο ουτε τον ειδικο απο μονοι μας ...πηγαινουμε στον καταλληλο γιατρο να το λυσουμε .

    Τωρα εδω με το εμβολιο ο καθενας μας εχει δικη του αποψη χωρις να εχει τη γνωση να απαντησει ...το σωστο ειναι να κανουμε οχι αυτο που λεει η κυβερνηση ή ο αστυνόμος Παρδαλιάς αλλα αυτο που λενε οι σοβαροι ειδικοι επιστημονες ...


    Γνώμη μου ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερες

      Σε συνεχεια αυτων που εγραψα εδω παραπανω να πω οτι σημερα διαβαζω οτι το 80% των γιατρων και του νοσηλευτικου προσωπικου αρνειτε να κανει το εμβολιο.
      Αν αληθευει αυτο δε θελω κι εγω να εμβολιαστω .
      Αν ειναι ψεμα να λιθοβολιστει αυτος που το γραφει γιατι μ αυτα τα πραγματα δεν παιζουμε ....

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα, στην παρέα - τα παιδιά είδα ρίχνουν κανονικά στοιχήματα. Καλό αυτό.

    Αύριο θα βγει αουτσάιντερ εορταστικό με θέμα: "άρες, μάρες κουκονάρες." Και στοίχημα και χρόνια πολλά και άλλα ωραία.

    Κάνω συγύρισμα στην αθέατη πλευρά του καφενέ και βρήκα σκονισμένα πολλά, παλιά βιβλία - αυτά μπορούμε να κάνουμε δώρο Βούδα στους νεοσύλλεκτους - θα τα παίρνουν και δεν θα πατάν ούτε απ΄ έξω...

    Τώρα με τα "μηχανήματα του Διαβόλου" τα βιβλία θα γίνουν είδος προς εξαφάνιση - όπως και άλλα πολλά...

    Σημεία των καιρών...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάλαντα θα λέμε αύριο στον Καφενέ ρε Βαγγέλη ή θα μας διώξει ο Παρδαλιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα στο μικρο , ομορφο , φιλοξενο καφενε μας ...

    Στοιχηματικα σημερα και αυριο δε βλεπω κατι αξιολογο οποτε ειναι ευκαιρια για ξεκουραση :)

    Στις 26 εχουμε Βελγικο πόλεμο και στις 27 θα γινει της Πορτογαλιας το καγκελο οπότε νηνεμια πριν την καταιγιδα !
    Χρονια πολλα σε ολους , να περασετε ομορφα μ αυτους που αγαπάτε και μην ξεχνατε τους αναξιοπαθουντες που βρισκονται διπλα σας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Χρόνια πολλά - χο χο χο - καφετζήδες και θαμώνες λοξοί. Ο καφενές σήμερα και αύριο κερνάει καφέδες και μικρή ποσότητα αλκοόλ' μην το κλείσουμε και Άγιες μέρες...

    Ο Βούδας, έλεγε να κεράσουμε και σημεία - σημεία και τέρατα - που να τα βρούμε ρε Ανατολίτη τα σημεία; Δυσεύρετα τα σημεία...

    Παραμονή Χριστουγέννων χωρίς καιρό Χριστουγεννιάτικο - με Χριστούγεννα που δεν θυμίζουν Χριστούγεννα, να κάθεσαι να μελετάς Αγγλία. Και τα σημεία μην νομίζεις πως θα έρθουν επειδή είναι γιορτινές μέρες...

    Καφές, βοήθεια όχι ουσιαστική, αλλά μικρή βοήθεια - συνήθεια.

    Δεν είναι κουπόνι που σου φωνάζει και θα πρέπει να το κοιτάξουμε πιο διεξοδικά...

    Αύριο ανήμερα θα βγουν οι Αγγλιδούλες.

    Τα δώρα στον καφενέ θα τα παραλαμβάνει ο μικρός Βούδας...

    Ευτυχείτε κι άμα δείτε τον σερίφη ενεργηθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!

    Το μόνο που εύχομαι είναι να τελειώσει αυτό το λοκντάουν το συντομότερο, να βγάλουμε τα φίμωτρα και να ξαναγίνουμε άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λοκνταουν θα τελειωσει συντομα μεχρι να μας επιβαλουν το επομενο .Το φιμωτρο κοιτα να το συνηθησεις γιατι θα μας μεινει καποια χρονια ακομη ....ειναι το καινουριο αξεσουαρ
      Καποιοι απο μας θα ξαναγινουν ανθρωποι ααποια στιγμη , καποιοι θα παραμεινουν ζωα οπως ηταν και πριν .

      Χρονια πολλα Sidd ....:))))

      Διαγραφή
  19. Χρόνια πολλά φίλοι μου καφετζή και θαμώνες.
    Να είστε υγιείς.
    Να χαίρεστε τις οικογένειες σας.
    Να κερδίζετε τα στοιχήματα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή