30 Δεκ 2020

"περιμένοντας τον Βούδα"


 Αυτός είναι ο καφενές μας - ανανεωμένος αλλά πάντα παράκαιρος και ολίγων λοξός. Για να καταλάβατε χθες στα εγκαίνια του νέου μας στοιχηματικού καφενέ, σκάει μύτη ο βούδας αξύριστος, αγυάλιστος, ακομβίωτος και αδιάβαστος.  

Με μια εφημερίδα πάντα γυρνά - αυτήν ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται. Παίζει πιο πολλά από όσα λέει και ξέρει πιο πολλά από όσα λέει...

Σε αυτό λοιπόν το χαώδες βασίλειο το στοιχήματος ο παίκτης τι και ποιον να εμπιστευτεί για να μην χαθεί; - τους σοφούς που γυρνούν στις αγορές;  - τα δικά του δοκιμασμένα πρωτόκολλα; - την διαίσθηση του, αν έχει;  - τα πρωτοκόλλα των σοφών της Σιών; 

Για τους σοφούς πάντα είχα την απορία - πως μπορεί ο καθένας σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον να αντέχει να κουβαλά και άλλους στην καμπούρα του; 

Διαίσθηση - χαρά σε όποιον την έχει και κακό σε όποιον νομίζει πως την έχει. Διαίσθηση είναι μια φωνή από μέσα σου, ξέρεις και γιατί βγαίνει και τι σου λέει - διαίσθηση δεν είναι μια φωνή που νομίζεις ότι κάτι σου λέει και δεν είσαι σίγουρος από που έρχεται.

Δεν μπορούμε να πιέζουμε την διαίσθηση να μιλάει πιο πολλές φορές από όσες μπορεί - λίγες και καλές, αλλιώς γίνεται μια ακόμα αίτια για να τζογάρουμε. 

Πόσοι τζογαδόροι καταστράφηκαν και επέμειναν μέχρι τέλος πως απλά άκουγαν την διαίσθηση τους...

Η διαίσθηση "αγοράζετε" με τον καιρό και όχι με το κιλό. Και δεν μεταλαμπαδεύεται η άτιμη, δεν δωρίζεται, δεν χαρίζεται - μοναχά αποκτιέται. 

Αποκτιέται ξοδεύοντας κόπο, χρόνο και χρήμα - και δεν είσαι σίγουρος ποτέ εάν θα σου βγει καλή. 

Οι περισσότεροι που φλερτάρουν με τη χασούρα έχουν ξοδέψει και χρόνο και κόπο και χρήμα, αλλά οι φωνές που ακούν είναι τόσες πολλές που και να υπάρχει και η φωνή της διαίσθησης, απλά δεν ακούγεται σε αυτόν τον ορυμαγδό.

Αφήνουμε τα πρωτόκολλα για μια άλλη φορά και περνάμε στην σημερινή δράση - περιμένοντας πάλι τον Βούδα να συνεννοηθεί με την εφημερίδα του.

Άμα έχει λίγα παιχνίδια το κουπόνι και χαθείς πρέπει να ψαχτείς. Τσαμπιονσιπ  - Μπρέντφορντ - Μπορνμουθ - ο καλός  και ο καλύτερος - ο τρίτος, με τον τέταρτο - ο έχων δυο ήττες, με τον έχων τρεις ήττες.  2.39μ.ο για τον άσσο - 3.02 μ.ο για το διπλό. Βγάζει μια δυσκολία από το πρώτο ανάγνωσμα - δεν μπλέκεις και θα με θυμηθείς. 

Η Τοτεναμ βγάζει μπούκωμα δεν κάνει για τους φαβοριτζήδες . Είπαμε τα φαβορί βγάζουν μια σιγουριά που δεν την έχουν όλα - μια νίκη ο Μουρίνιο στα τελευταία έξι - τρεις νίκες στα τελευταία έξι μέσα - γιατί να παίξω στο 1.53; 

Καλή και άγια η Φούλαμ, αλλά δεν κερδίζει - το ζορίζει, αλλά δεν κερδίζει. Σε 15 αγώνες έχει 2 νίκες - άλλο ψάχνω ένα αουτσάιντερ με τύχη και άλλο το γυρίζω σε τυχοδιωκτισμό. 

Υ.γ.  Δεν προλαβαίνουμε θα αρχίσει η Τοτεναμ θα αφήσουμε το Νουκαστλ  - Λιβερπουλ για τον "μάγο" του στοιχήματος εξ ανατολής...


19 σχόλια:

  1. Και το έλεγαν πως έχει κρούσματα η Φουλαμ - άντε πάλι τα ίδια με τις αναβολές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι Βούδας στη βιτρίνα. Τρώω τρελό δούλεμα, μου φαίνεται. Θα αλλάξω ψευδώνυμο, τέρμα ο Σιντάρτας, από σήμερα Βοναπάρτης Ναπολέων. Η εφημερίδα είναι πάντα διπλωμένη στη κωλότσεπη, κρατάω αρχείο αφεντικό για όλη τη σεζόν, οργανωμένα πράγματα, Θου βου επιχείρηση 100πλασιασμός. Για ποιούς σοφούς μιλάς ? Αμα ακούτε για σοφούς, να απομακρύνεστε τρέχοντας. Ο καθένας κουβαλά τον εαυτό του, φτάνει και περισσεύει, έτσι κι αλλιώς είναι από μόνος του ασήκωτος. Διαίσθηση. Μια στο τόσο είναι καλό να την ακούς, αλλά σοβαρός οδηγός δεν είναι. Ο σοβαρός οδηγός είναι η μελέτη, η αυτοκριτική, η εμπειρία. Πόσα γκολ στο ενενήντα τέσσερα έχουμε φάει φέτος ? Δεν μας αγγίζουν. Γιατί άλλες τόσες ευκαιρίες έχασαν τα φαβορί στις καθυστερήσεις και τα στοιχήματα μας κερδίθηκαν. Ολα ισοφαρίζονται μέσα στην ίδια σεζόν. Αρκεί να είμαστε γενναίοι και να το παραδεχόμαστε. Αν είμαστε αλαζόνες και αδιόρθωτοι, κλαψουρίζουμε και καταριόμαστε. Για μένα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Εχω παίξει 127 ματς φέτος, τα μέτρησα πριν λίγο. Με φλατ στέικ θα είχα επιστροφή 131 μονάδες. Πίπες μπλε δηλαδή. Ευτυχώς δεν εφαρμόζω φλατ στέικ, ποτέ δεν εφάρμοζα. Με ανεβάζει και η Αγγλία βέβαια, όπου ποντάρω πιο βαριά. 50 αγγλικά ματς, με φλατ στέικ θα είχα επιστροφή 63 μονάδες. Εκτός Αγγλίας όλα είναι μείον, αλλά και τα πονταρίσματα πολύ μικρότερα. Τέλος πάντων, αυτά είναι δικά μου θέματα, δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε θα έπρεπε, δεν θέλω να γίνω οδηγός κανενός. Το μόνο που θέλω είναι να πετύχω το στόχο μου. Εφτασα στη μέση κι έχω μπροστά μου άλλους 5 μήνες το πολύ. Δεν νομίζω πως θα τα καταφέρω. Οι ευκαιρίες νιώθω πως μειώνονται. Πρέπει να αυξήσω την προβλεπτική ικανότητα κι άλλο, πρέπει να κόψω τα επιπόλαια στοιχήματα, πρέπει να αντέξω τη ψυχολογική πίεση, πρέπει να αρχίσω να βλέπω τα λεφτά σαν ψυχρά νούμερα για να έχω βλέμμα εκτελεστή. Πολλά πρέπει και θα φάω τα μούτρα μου. Απαγορεύεται να φάω τα μούτρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τεράστια ευκαιρία για τη Νιούκαστ να κάνει το 1-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρομερή απόκρουση σε πλασέ του Σαλαχ, παραμένει το 0-0. Ακεφη η Λίβερπουλ, χωρίς ρυθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0045 και μπαίνει on play στο Πρωτόκολλο από το παράθυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηκώνει κόντρα η Λίβερπουλ. Δεν παίζει καλά. Και η παράδοση δεν είναι υπέρ της. Δυσκολεύεται σε αυτή την έδρα. Για να δούμε.

      Διαγραφή
  6. Από την καμινάδα να μπει - τέτοιες μέρες. Μπυρίτσα κερνάει Σιντ το κατάστημα.

    Ελ Σιντ πιο πολεμικό αν δεν θέλεις Βουδιστικά.

    Σε πολλά ματς φέτος δεν πείθει η Λίβερπουλ - για να δούμε...

    Το έχασε ο Σαλαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=nrP3hNSglAc

      Αντεξε η Νιούκαστλ, η παράδοση επιβεβαιώθηκε.

      Διαγραφή
    2. Σαλάμ αλέκουμ, Σαλάχ και μπιρ αλλάχ.

      https://www.youtube.com/watch?v=k6GuyVVh5_I

      Διαγραφή
  7. Κάτσε για θα μας τον κλάσει και η Ρεαλ τώρα - ετοίμασε μοιρολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=SWI1-KKgGz0

      Αντε καληνύχτα.
      ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!!

      Διαγραφή
  8. Έλα να μαζεύουμε Βούδα - θα μας τον σπάσουν τον καφενέ...

    Άτιμο πράγμα το κουμάρι και ακόμα πιο άτιμο το φαβορί...

    Αύριο μην φέρεις εφημερίδα - χαλαρά θα είμαστε...

    Τα παιδιά λένε να κάνεις ποδαρικό με άρθρο φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πετρολούκας Χαλκιάς - άκουγα στην διαδρομή πριν χρόνια όταν ανέβαινα το όρος Οίτη για να πάω Παύλιανη. Χειμωνιάτικο τοπίο και συνθήκες κατάλληλες - αφού δεν χάθηκα...

    Άλλα μην κλείσουμε την χρονιά με μοιρολόι να βάλω κάτι ευχάριστο.

    Δεν θα σε χρειαστώ σήμερα Βούδα κανε αλλαγή χρόνου όπως εσύ γουστάρεις.

    Καλή χρόνια να έχουμε, καλά ξεμπερδέματα, καλά μυαλά και καλά κέρδη.

    Αύριο με τον καφέ θα βγάλουμε ένα εορταστικό αρθράκιγια ευχες και μονο ο Βουδας θα δουλεύει αφού έχει δυο ματς που είναι στις αρμοδιότητες του - Εβερτον Γουεστ Χαμ και Μαντσεστερ Γιουν. - Αστον Βιλα.

    Άντε θα πω και γω δυο λόγια για Σεφιλντ Γουεν. - Ντερμπι.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gd7KpglKDzg&list=RDGd7KpglKDzg&start_radio=1&t=137

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη Χρονιά σε τουτη εδω τη στοιχηματική γωνιά .
    Ο νεος χρονος να φερει οτι στέρησε ο παλιός .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή Χρονιά σε όλους. Και να τελειώσει αυτός ο πανικός με τη δημόσια υγεία. Γιατί κάτι κουβέντες ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά στον παλιό τρόπο ζωής μας, τις εκλαμβάνω ως κήρυξη πολέμου. Καλή χρονιά λοιπόν, αλλά για να είναι πραγματικά καλή, πρέπει να μην μοιάζει σε τίποτα με την περασμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά - καλά κέρδη. Δεν θα έρθει καμιά κανονικότητα αν δεν την απαιτήσει ο λαός - 40% βολεμένοι, 10% βλαμμένοι, 10% κοιμισμένοι, 10% φοβισμένοι. Μου ξεφύγει κι άλλο ένα 10%, μένει ένα 20% να παλέψει με ανεμόμυλους.

    Θα βγάλουμε άρθρο αύριο γιατί το κουπόνι δεν είναι από τα εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαίρετε, καλή χρονιά να χουμε με ανοιχτά μυαλά και καλούς ανθρώπους γύρω μας.
    Ήθελα να παίξω ένα συστηματάκι σήμερα με ματσάκια από Αγγλία κυρίως, το παίδεψα από δω, το παίδεψα από κει αλλά δεν μου βγαίνει. Έχω χάσει την επαφή μου με τις αγγλιδούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά Eric να σαι καλά. Και μεις φίλε που κρατάμε μια επαφη, για σήμερα δεν βρήκαμε τίποτα αξιόλογο - Συστηματάκι στην Αγγλία - αυτό κι αν είναι στοίχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή