25 Δεκ 2020

"καλά Χριστούγεννα από το αουτσάιντερ"

 

Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Με υγεία, ηρεμία και σωστή στοιχηματική προσέγγιση. Ο καφενές γιορτάζει και σας προσφέρει ένα μοναδικό άρθρο...

Βέβαια οι καιροί είναι δύσκολοι, πανδημικοί καιροί μας χτύπησαν την πόρτα - το περίεργο είναι πως οι "κοιμισμένοι" διαμαρτύρονται πως τους χάλασε η πανδημία τον ύπνο. Βρε, τον ύπνο του δικαίου κοιμάται ο άνθρωπος και ξυπνάει λίγο πριν τα τινάξει...

Στοιχηματικά δεν είναι και η καλύτερη χρονιά για να τζογάρεις - λέω τζογάρεις και όχι επενδύεις, γιατί είναι πιο πιασάρικο και έτσι πιάνεις πιο μεγάλη γκάμα παικτών.

Όλα ξεκινούν από τον τζόγο, οι περισσότεροι μένουν εκεί - ελάχιστοι κάνουν το επενδυτικό βήμα που τους βάζει στο πάνθεον των ηρώων. 

Γιατί πρέπει να είσαι ήρωας που βασανίστηκες να μάθεις δυο, τρία πράγματα στο κουμάρι και συνειδητοποίησες πως ακόμα είναι δύσκολα να παίζεις. Όχι τόσο φανατικά τέλος πάντων όσο στα χρόνια της μαθητείας σου - "ο δάσκαλος παίζει λιγότερο από τον μαθητή¨- μόνο στο στοίχημα λέμε αυτά. 

Και μετά αρχίζουν να σε καβαλάνε διαβόλια - "ρε, έχασα τα χρόνια μου για να κοιτάω κουπόνια να παίρνουν;" - "τι την ήθελα τέτοια γνώση;" 

Όσο πιο κάλος πίνεσαι, τόσο λιγότερο παίζεις - άμα κυνηγάς και αποδόσεις τότε σε βλέπει ο γκισές στη χάση και στην φέξη. 

Εάν αρχίσεις να κάνεις εκπτώσεις σε αυτά που έμαθες, ίσως βρεις πιο πολλά παιχνίδια για να βάλεις στο παιχνίδι σου, αλλά συνήθως η χασούρα θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα. 

Εάν έγινες σε ένα μέρος του παιχνιδιού καλός και νομίσεις πως μπορείς να γίνεις καλός σε πιο πολλά ταμπλό, συνήθως η χασούρα θα σε προσγειώσει στην πραγματικότητα. 

Μπορεί να υπάρξουν και κερδοφορίες, αλλά θα είναι αμφίβολες σε βάθος χρόνου και θα πρέπει να περιμένεις χρόνια πάλι, για να επενδύσεις πιο σοβαρά - και χρόνο δεν έχεις...

Η χαρά του παιχνιδιού έφυγε μαζί με τα χρόνια της μαθητείας σου - έμεινε η χαρά της όποιας σοφίας σου και του λιγοστού κέρδους, αφού λιγόστεψαν και τα παιχνίδια σου. 

Τα βάζεις με τον εαυτό σου που δεν αφήνεσαι έστω για λίγο στις Σειρήνες για να βρεις πάλι την χαρά του παιχνιδιού. 

Ο ζωντανός στοιχηματισμός είναι ένας θάνατος αργός" - αν και προσφέρεται για ακολασίες της  μια βραδιάς.

Boxing Day αύριο στην Αγγλία και στην Αγ.1 αναβλήθηκαν τρία ματς - το Πόρτσμουθ - Σουιντον που το είχαμε σταμπάρει για μελέτη και τα αδιάφορα Σάντερλαντ - Χαλ και Τζιλινγχαμ - Πιτέρμπορο .

Στην Αγ2 όλα βαίνουν καλώς. Έτσι ψάχνουμε να βρούμε τι θα παίξουμε...

Ντόνκαστερ(2.05) - Άκρινγκτον(4.15) - χρόνια μας πολλά γκισέ, εορταστική η μούρη σου, αλλά η πραμάτεια σου είναι πάλι για τα μπάζα. Κάτι πας να κανείς, μετά σε πιάνουν οι ευαισθησίες σου και τα χαλάς. 

Η Ντόνκαστερ έχει στην έδρα της ρεκόρ 6-2-2 και είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με βάση την έδρα. Μια θέση δηλαδή παραπάνω από την θέση της στην γενική βαθμολογία. 

Έχει χάσει μόλις δυο παιχνίδια στα δέκα  - 20% ποσοστό ήττας. Δίνεις το διπλό στο 5.00 να κάτσουμε να το συζητήσουμε και μόλις έρχομαι, έχεις βάλει την γαλόπουλα να ψήνεται  και αμολάς ένα τεσσάρι για Άκρινγκτον. 

Μια Άκρινγκτον που δείχνει πως μπορεί να κάνει την ζημιά, όπως το έκανε και στα τρία τελευταία ματς εκεί μέσα που δεν έχασε δυο και κέρδισε ένα. 

Εδώ δεν έχει σημασία τι πιστεύω ή τη βλέπω, αλλά πως μου πουλούσαν ένα ψυγείο 700 ευρώ και πάω την άλλη μέρα και μου λεν 800 ευρώ - θα είμαι μαλάκας εάν αγοράσω. 

Το ίδιο ακριβώς είναι η απόδοση στο στοίχημα - αν αγοράζεις πάντα ακριβά θα μπατιρίσεις χωρίς να το καταλάβεις...

Στο στοίχημα ευτυχώς δεν υπάρχει η αναγκαιότητα μιας αγοράς - δεν θα μας χαλάσουν τα πράγματα εάν δεν αγοράσουμε ένα σημείο - όπως με το ψυγείο...

Ρε να διαβάσω ρεπορτάζ πως στην  Ντόνκαστερ  είναι όλοι στα μαχαίρια, γιατί οι διοίκηση έδωσε γαλοπούλες που τελικά ήταν μικρές σαν τσίχλες. Εγώ ζητώ το 5.00 και ας τους έδιναν γαλοπούλες σαν αρνιά. 

Ο Αι Βασίλης ήρθε πρόωρα στην Άκρινγκτον και τους έδωσε τον μαγικό ζωμό της μπάλας - 4.00 με μαγικό ζωμό; 5.00 χωρίς ζωμό; τι λέτε να έχει αξία;

Καρλάιλ(1.75) - Μπολτον(5.28) - εδώ δεν με χαλάει τόσο η απόδοση, όσο τα σκαμπανεβάσματα της Μπολτον. Πάει η άχρηστη και κλέβει το ματς στις καθυστερήσεις μέσα στην Τσελτεναμ και τρώει καπάκι τρία εντός από Τρανμιρ.  Λίγο πριν έτρεχε τέσσερις νίκες σερί και χάνει 3-6 από Πορτ Βειλ μέσα. 

Εντός είναι το πρόβλημα θα μου πεις - έξω κάτι κάνει. Η άλλη όμως μέσα σεληνιάζεται -πως να σταθεί η προβληματική Μπόλτον; 

Έκανε την υπέρβαση μέσα στο Τσελτεναμ - γιατί να ζητήσω πάλι; 

Εδώ έχουμε μια ανεκτή απόδοση - ένα προϊόν δηλαδή που δεν είναι υπερκοστολογημένο του, αλλά μπορεί να βγει μάπα.

Δηλαδή εδώ, για να μιλήσουμε και με ορούς σημερινούς, καταναλωτικούς, μπορεί να κάνουμε μια αχρείαστη αγορά. Πολλά από τα είδη που αγοράζουμε λένε οι "σοφοί της ζωής" δεν τα χρειαζόμαστε - μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά και μπορούμε να ευτυχίσουμε χωρίς αυτά - παρόλα αυτά, τρέχουμε στην ουρά...

Μ.Κ.Ντονς(1.85) - Μπρίστολ Ρόβερς(4.55) - Τι είχες γκισέ - τι είχα πάντα! Στο ίδιο έργο θεατές, δεν γαμιέσαι γκισέ να ασπρίσεις...

Οι Ντονς δεν κερδίζουν εύκολα στην έδρα τους, αλλά και δεν χάνουν, αφού έχουν σερί 2-5-2. Η άλλη η Μπριστολ δείχνει ζωηρούλα εκτός έδρας, αντίθετα με τα χάλια που παρουσιάζει στο γήπεδο της. 

Άνοιξε 5.00 το διπλό και τρέχεις να μάθεις, να ρωτήσεις, να ψαχτείς και να σου 4.33. Ξινή μας την έβγαλες ρε γκισέ την γαλοπούλα. 

Βλέπεις τα δυο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα της Ροβερς και μπορεί και να το έπαιζες στο 5.00 και ημέρες που είναι. Τώρα κοιτάς πριν από αυτά τα δυο που είχε  επτά ματς χωρίς νίκη - βλέπεις και το 4.33 και απομακρύνεσαι διακριτικά από τον γκισέ.

"πάρε τον χρόνο σου - αύριο κληρώνει" με ένα ειρωνικό χαμόγελο σε χαιρετάει ο γκισές...

Υ.γ. Όποιος δεν καταλαβαίνει πως μια απόδοση του 5.00 είναι η μέρα με την νύχτα με μια απόδοση του 4.33 - σε λάθος καφενέ μπήκε, αλλά και πάλι ο καλός μας Βούδας θα τον τρατάρει το κατιτίς...

Υ.γ.2 την Τρίτη ξαναπαίζουν - μην φάτε πολύ αύριο, κρατάτε δυνάμεις και για την Τρίτη...









10 σχόλια:

  1. Ναι μωρέ, όλους τους τρατάρει ο Σιντάρτα, ο καφενές είναι ανεκτικός κατά βάθος, δεν ψάχνει τις ιδανικές συνθήκες ούτε την ουτοπία. Το παιχνίδι είναι σκληρό, δεν περιμένει να σκεφτείς με την άνεσή σου και να ποντάρεις στην ιδανική απόδοση. Εχει και πολλούς συμβιβασμούς που κάποιες φορές αποδίδουν, καταστρέφεσαι αν κάνεις τον συμβιβασμό κανόνα. Οπως και στη ζωή. Αλλά όλα αυτά είναι θεωρίες, στην πράξη κρίνονται όλα.

    Στην Πρέμιερ που μελέτησα, μέτρια έως άσχημα τα πράγματα. Επιγραμματικά.
    Λέστερ Μάντσεστερ, νο μπετ.
    Αστον Βίλα Πάλας, 1Χ άρα νο μπετ.
    Φούλαμ Σαουθάμπτον, 1Χ αλλά μικρή η απόδοση. οπότε τρίτο σερί νο μπετ.
    Αρσεναλ Τσελσι, τέταρτο νο μπετ (ρε το μαλάκα, θα σκέφτονται, μας δουλεύει).
    Σίτι Νιούκαστ, σαν να μην υπάρχει.
    Σέφιλντ Εβερτον, μεγάλο ερωτηματικό, νο μπετ κανονικά, μπορεί και ισοπαλία.
    Λιντς Μπέρνλι, Χ2 αξιόλογο, το μοναδικό σημείο της αγωνιστικής.
    Γουεστ Χαμ Μπράιτον, 1Χ άρα νο μπετ.
    Λίβερπουλ Γουεστ Μπρομ, ύπουλο ζευγάρωμα, παράδοση περίεργη, μόνο για λοξούς.
    Γουλβς Τότεναμ, Χ2 άρα νο μπετ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πούμε πως έχει πολύ κρύο στην Αγγλία.

    Δεν μας είπες για Αρσεναλ ρε Βούδα - θα διώξουν Αρτετα να πάρουν Τουχελ - μάλιστα, θα ψωνίσουν από σβέρκο...

    Ποτσετινο για Παρι - έχουμε να δούμε πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα 3.75 η Άκριγκτον - μάλιστα, το παζάρι του Σαββάτου σπάνια δίνει κάτι καλό πια στην Αγγλία.

    Η Μπολτον σκαρφάλωσε στο 5.75 - 5.50 έδινε πριν την σέντρα στην Τσελτεναμ και 23.00 Βούδα πριν βάλει το γκολ. Πιο βατό ήταν στην Τσελτεναμ και πληρωθήκαμε γι αυτό είμαι διστακτικός σήμερα.

    Η Μπριστολ Ροβερς ανέβηκε στο 4.50, αλλά εκεί είχαν κορόνα, έχουν να δώσουν ματς από 12 Δεκεμβρίου και δεν ξέρουμε ποιοι νόσησαν. Άρχισαν προπονήσεις μόλις την Τετάρτη, λέει το ρεπορτάζ.

    Μετά από καιρό θα δω Σολσκιερ, να δω τι στο διάολο γίνεται εκεί...

    Δεν έχει χάσει ποτέ σε Boxing day η Αρσεναλ - για να δούμε θα το καταφέρει και αυτό ο Αρτετα ή θα γίνει ανάκαμψη;

    Η ανεβασμένη Ντέρμπι υποδέχεται την Πρεστον και έδινε πάτημα σε αυτούς που δεν ρισκάρουν πολλά. Ο άσσος από 2.60 τώρα δίνεται στο 2.14 μ.ο. κάπου υπάρχει ξεχασμένος στο 2.40 - ωραία η εποχή που δεν υπάρχουν μονοπώλια...

    Δεν βλέπω κάτι άλλο στον στοιχηματικό ορίζοντα - περιμένουμε τον Βούδα, τον επίτιμο ή τον fairplay μήπως φέρουν κάποιο "δώρο".


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.

    Υπέροχο facelift του καφενέ καφετζή.

    Σεντ τρουιντεν 4.00
    Ακαντέμικα 4.75

    Αλλα θεμε να βγουν γιατί το αποτέλεσμα μετράει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2-2 η Λεστερ με την Μάντσεστερ - διπλό για Μανσφιλντ, νίκησαν οι γηπεδούχοι Σαουθεντ και Κέιμπριτζ, στο Χ το ντέρμπι Εξετερ - Φορεστ.

    Η Μπολτον στο 4.75 - μάλιστα...

    Ο Βούδας "έσκασε" στην προσπάθεια να εξαφανίσει την γαλοπούλα στο δεύτερο ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναβολή για Ντονκαστερ - Ανγκρικτον και Μπλακπουλ - Ροτσντειλ

      Διαγραφή
  6. Ημίχρονα - τίποτα το αξιοπερίεργο εκτός από το διπλό της Σεφιλντ Γουεν. μέσα στην Μπλάκμπερν.

    Με δέκα η Ντέρμπι - τρία τρώει η Μπολτον - στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το άρπαξε η Μπριστολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπόλτον έχανε 3-0 στο 35΄ μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου και 3-3 στο 86΄ και στο 88΄ - έφαγε και κόκκινη στο 94. Τι να προβλέψεις μωρέ;

    Ντέρμπι με δέκα έχασε με γκολ στο 95΄.

    Στιβενειτζ και Σεφιλντ ξεκούδουνα στο Χ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σεντ Τρουιντεν μεγάλο διπλό. Μπράβο στο sans voir και με δέκα παίκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον πολεμο δεν εχει σημασια πώς κερδίζεις ...
    Σημασία εχει να κερδίζεις ...

    Ο Βελγικος πόλεμος εληξε υπέρ μας !!!


    :)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή