13 Οκτ 2020

"Κόνφερανς (οι κολασμένοι)"

Στην Αγγλία όπως γνωρίζετε υπάρχουν μεγάλα κλαμπ, παραδεισένια. Δυο από  αυτά βρίσκονται στο Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ,  Τσέλσι, Άρσεναλ, Τοτεναμ από Λονδίνο. Υπάρχουν αλεπούδες, λύκοι που δίνουν άγρια ομορφιά, συναρπαστικά ματς και μεγάλα κέρδη.

Premier: το πρωτάθλημα των πρωταθλημάτων! η χαρά των μπουκηδων και των απανταχού τζογαδόρων. Βέβαια ελάχιστοι παραδέχονται πως είναι τζογαδόροι, οι περισσότεροι δηλώνουν οικονομημένοι και βαθιά φιλοσοφημένοι γύρω από το κουμάρι.

Οι μπουκ όμως έχουν άλλη άποψη και κρατούν αποδείξεις, αλλά μην τους το πείτε θυμώνουν...

Η χλιδή και το χρήμα που κυριαρχεί εκεί σε θαμπώνει, γι αυτό σπάνια θα με δείτε σε αυτούς τους φανταχτερούς γκισέδες.

Τσάμπιονσιπ: ακριβώς από κάτω υπάρχει μια κατηγορία που δεν την λες και παραδεισένια, αλλά δεν είναι και παρακμιακή. Εδώ κάθε χρόνο γίνεται αγώνας δρόμου ανάμεσα σε 24 ομάδες για το ποιες 3, θα βρουν στο τέλος του πρωταθλήματος τα κλειδιά του παράδεισου. 

Αγ.1 και Αγ.2 εδώ σιγά σιγά αρχίζουν και χαμηλώνουν οι προβολείς. Κάτι φωτάκια φέγγουν που αν δεν ξέρεις τι να ψάξεις, χάνεσαι και μουντζώνεις γκισέδες, την τύχη σου, θεούς και Δαίμονες.

Οι ομάδες ανεβοκατεβαίνουν, άλλοτε πρωταγωνιστούν, άλλοτε σέρνονται. Οι περισσότερες δείχνουν να είναι "γεννημένες" γι αυτές τις κατηγορίες, πάντα υπάρχει καμιά εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Δεν είναι όμως εύκολες κατηγορίες, ακόμα και για καμιά καλή ομάδα που θα βρεθεί εκεί από λάθος.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το έμαθε καλά αυτό, τώρα μπορεί να την βλέπεις στα ψηλά πατώματα, αλλά το 2010/2011 έκανε το λάθος να πέσει στην Αγ.1. Έλα ρε, οι γνώστες άρχισαν: "για πλάκα θα ανέβει" - κάθε χρόνο ήταν φαβορί να ανέβει, έξι χρόνια πάλεψε για να τα καταφέρει, την χρονιά 2016/2017 που ανέβηκε πρώτη και με 100 βαθμούς.

Πιο κάτω ζουν της γης οι κολασμένοι! Ξεχασμένοι από ανθρώπους και θεούς παίζουν κι αυτοί ποδόσφαιρο - αλλά ποιον ενδιαφέρει;

Έχουμε μια τάση στο στοίχημα να μιμούμαστε τις μύγες - εκεί όλοι γύρω από το φως.

Και οι κολασμένοι έχουν ψυχή και πολλές φόρες έχουν και τύχη σε καλή απόδοση.

Τέταρτη αγωνιστική σε λίγες ώρες, άσε τους λίγο να παίξουν να δούμε ποιον θα πάρει ο Χάρος.

Εδώ όμως υπάρχουν ομάδες που κάποτε ήταν συνυφασμένες με τις από πάνω κατηγορίες - σε πιάνει μια θλίψη όταν τις βλέπεις. Χαρτπούλ, Τορκί, Τσεστερφιλντ, Στοκπορτ, Γεοβιλ και Χαλιφαξ.  Και μην ξεχάσουμε την Νοτς Καουντι που είναι η παλαιότερη επαγγελματική ομάδα από το μακρινό 1862. Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις...

Πρώτο φαβορί για να βγει από την κόλαση η Νοτς Καουντι, ακλουθούν Στοκπορτ και Χαρτπουλ.

Μια Γουειμαουθ την έχουν για ακόμα πιο κάτω. Ακόμα πιο κάτω υπάρχουν τα καζάνια της Κολάσεως. Εκεί αν είσαι λίγο πιο παλιός σε πιάνει θλίψη να βλέπεις να βρίσκονται ομάδες όπως η Γιορκ, η Κιντερμνιστερ και η Νταρλινγκτον.

Η τελευταία παρουσία της Νταρλινγτον στην Αγ2 ήταν την χρονιά 2009/2010 - καταραμένη χρονιά. Πολλά χρόνια πριν, αλλά δεν την ξεχνάμε...

Μέχρι τώρα οι ισοπαλίες δεν έχουν την τιμητική τους, αφού έχουμε - άσσους 51. 52% - Χ 15.15% και διπλά 33.33.

Πέρσι άσσοι - 41.01% - Χ 27.19% και διπλά 31.80. Στα μέτρα μας...

Υ.γ. Κάνουμε ένα λοξό αφιέρωμα για την Κόνφερανς γιατί υπάρχει λόγος. Η Τσαμπιονσιπ έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό να φέρνει λίγο από την γκλαμουριά της Πρεμιερ - οι αποδόσεις μοιράζονται σαν με χάρακα, έτσι κάτι ακόμα και όταν πετάει - πετάει λίγο.

Στους κολασμένους πιστεύουμε πως ίσως βρούμε καμιά ξεχασμένη απόδοση με αξία.

 

 


12 σχόλια:

  1. 2009/2010 καταραμένη χρονιά. Εννοείς για την πορεία της χώρας ή υπάρχει κάποια στοιχηματική πληγή ? Ωραίο κείμενο, προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα Μπαζ.
    Ωραιότατος.

    Και να συμπληρώσω ότι ίσως κάτι βρεθεί στον Βορρά της Κολάσεως αλλά και στον Νότο της. Ασε τις να παίξουν λίγο ακόμα, να κάνουν τα κόλπα τους οι Μπουκαδόροι και να ευνοήσουν με τις αποδόσεις τους δεξιά ή αριστερά.

    Για να συνεχίσω αυτό που έλεγε ο φίλος ο Δημητρης ο Βούδας (...) στην προηγούμενη αναρτηση, εγώ Δημητρη βλεπω μια ομάδα για 4.00, μου τη δίνει ο Μπουκης 6.00 και την ποντάρω.
    Τρώει όμως 6 γκολ εμφανιζόμενη στο γήπεδο κατώτερη των περιστασεων.

    Ερώτημα: Διάβασα λάθος το ματς;

    Η εύκολη απάντηση είναι ναι, γιατί έφαγα 6 και δεν το παλεψα.

    Με βασανίζει όμως αυτή η εύκολη απάντηση. Ενα ποδοσφαιρκό ματς είναι ενα ποδοσφαιρικό ματς και η εκβαση του (μπάλα έχουμε παίξει όλοι όταν ήμασταν παιδιά και ξέρουμε) καθορίζεται από ένα κάρο σταθμισμένους και αστάθμητους παράγοντες.
    Για να διευκολυνόμαστε εμείς αποδίδουμε στις ομάδες πιθανότητες λες και πρόκειται κάποιο αόρατο χέρι να ρίξει ένα ζάρι, αλλά δεν είναι έτσι. Το κάνουμε για λόγους απλότητας. Στο τέλος όμως κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις και είναι σαν να υπήρχαν από πριν γραμμενες κάπου οι πιθανότητες.

    Αν εγω λέω ότι κερδίζω 20%, τότε στο 80% είναι και η πιθανότητα να χάσω και μέσα εκεί είναι και η πιθανότητα να διασυρθώ.

    Τί διαβασα λάθος λοιπόν?

    ΔΕΝ θα το μάθουμε ποτέ. Ομως στο τέλος, που γίνεται το Ταμείο καποια στοιχηματα κέρδισαν και τα άλλα έχασαν. Είμαι "σύν" διαβασα καλά. Ειμαι μείον δεν διαβασα καλά.

    Η εξέλιξη του μεμονωμένου ματς δεν λέει τίποτα τελικά?

    Το ίδιο φυσικά νομίζω ότι ισχύει και στη περίπτωση που προηγηθεί η ομάδα μας και ισοφαριστεί στα χασομέρια. "καλά διαβασες το ματς", θα μου πουν. Εδώ ίσως ισχύει επειδή έπαιξα το αουτσαιντερ που υποτίθεται είναι για να χάσει, αλλά το πάλεψε.

    Ξαναλεω όμως, δεν εχω πεισθεί ότι η εξέλιξη ενός μεμονομενου ματς μας λεει ότι παιξαμε σωστά ή όχι.

    Αυτά τα φιλοσοφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο, είναι πολύ δύσκολο το θέμα αυτό. Πράγματι πώς να κρίνεις ένα ματς, δεν είναι όλα τα ματς ίδια και η εξέλιξή τους επηρεάζεται από δεκάδες παραμέτρους. Παρόλα αυτά, προσπαθώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα όταν βλέπω ζωντανά έναν αγώνα. Θέλω να μετρήσω την απόδοση της ομάδας μου, πώς επιτιθόταν, πώς αμυνόταν, αν ήταν μαχητική, παθιασμένη, συμπαγής. Πάντα σε αντιδιαστολή με το φαβορί. Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να καταλάβω, να αξιολογήσω αυτό που βλέπω. Συμφωνώ απολύτως πως όλα κρίνονται στο τέλος της σεζόν. Είμαι συν, διάβαζα καλά. Είμαι πλην, έκανα πολλά λάθη. Οσα έγραψα πριν, τα έγραψα με αφορμή το "δυό φορές μαλάκας". Πολλοί (και δεν εννοώ τον ερημίτη, αποκλείεται να σκέφτεται έτσι) κρίνουν την ορθότητα ενός στοιχήματος από την πορεία της απόδοσης. Είναι κάτι εύκολα μετρήσιμο, μη αμφισβητήσιμο, διανοητικά ξεκούραστο. Η απόδοση ανέβηκε ? Επαιξες λάθος. Η απόδοση έπεσε ? Επαιξες σωστά. Αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα. Εγώ θέλω να βρω το αποτέλεσμα πρωτίστως. Δεν με ενδιαφέρει να νικήσω την αγορά. Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Δημητρη, η πορεία της απόδοσης ενός γεγονότος (αυτό που πολλοί θεοποιούν το κλείσιμο της Pinnacle) έχει να κάνει με δύο πράγματα: το Εξυπνο Χρήμα που είναι πιο στοχευμένο και το, (πώς να το πω), Ηλίθιο Χρήμα.

      Θέλω να πω ότι αν πάνε εκατομμύρια Πακέτοι και βάλουν τον οβολόν τους σε ένα υπερτιμημένο φαβορί του 1.60, μην εχεις απαίτηση η Αγορά να σου δείξει την αξία. Οι πολλοί Πακέτοι βεβαια δεν συχνάζουν στη Pinnacle, αλλα μην τρελαθούμε κόλας, δεν είναι και όλοι επιστήμονες όσοι παίζουν.

      Συμφωνω δηλαδή μαζι σου, ότι η κίνηση της Αγοράς δεν λέει πάντα την αλήθεια, παρα μόνο όταν μαζευτεί πολύ Εξυπνο Χρήμα.

      Διαγραφή
  4. Στο αρχείο των στοιχημάτων μου, δεν καταγράφω καμία τιμή κλεισίματος. Εσεις την σημειώνετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα

    Αψογος ο καφετζης :)))
    Κόνφε....τι μου θυμισες τωρα Ερημιτη ...ημουν νιός και γερασα που λενε ...τα υπογεια εχουν την καλυτερη θέα ...χτες ειχαμε Ρεξαμ - Μειντεχεντ 2 @ 9,00 ( 0-1 τελικο) ...στα υπογεια σκανε πιο ευκολα οι ξεκούδουνες μπόμπες ...οχι οι καλές , οι ξεκουδουνες ...

    Συμφωνω 101% με το Νικο !

    Δημητρη ..παιξε οτι θες ...οτι αγαπας και οτι σου φαινεται εσενα οτι εχει αξια ...προσωπικο θεμα του καθενος μας ...περι ορεξεως κολοκυθόπιτα :)))

    Σεντρα η Κοναχς απ την Ουαλια ..την εχουμε στο λαιβ λαιβ σημερα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο διπλό στο ξεκούδουνο έβγαλε η Γριμσμπι. Μάλιστα, μας 'φαγε η εγράφη σήμερα.

    Η Στοκπορτ το γύρισε μέσα σε ένα δίλεπτο - τι ωραία πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα

      Αυτα τα ξεκουδουνα πανε τελειως χαμένα διότι δεν εχει ο παιχτης στοιχεια στοιχεια να τα ποντάρει...

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα, φιλοσοφημένος ο καφενές, έχει ο άτιμος ο καφετζής θαμώνες δυνατούς.

    Έρχεται όμως χειμώνας και ίσως αύριο τον κλείσω για τα τελευταία μερεμέτια.

    Χαρτπουλ κόλλησε χθες, ενώ η Νοτς Καουντι απέδρασε με το διπλό στο 94΄. Εμφατική στο τέλος η Στοκπορτ, ενώ η Αλντερσοτ ακόμα βάζει γκολ στο Ντόβερ. Νωρίς είναι ακόμα, άπλα σημειώνουμε για να προπονείται το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα.

    Θα κανω τον DJ σήμερα εγώ.

    "Δεν βαζεις μυαλό"

    https://www.youtube.com/watch?v=hdPhlEVIY5k

    Εγω εχασα το δικό μου!
    Επίτιμος speaking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαζεις μυαλό
      και πρέπει εγώ
      να παίξω Φενλό
      για να κερδίσω....


      ταραταμ
      ταραταμ
      ταραταμ....


      :))))

      Διαγραφή
  9. Ανεβηκε μια συμπαθητικη ανάλυση για τη Φενλό στο sv ....

    Μπηκαν και οι απαραιτητες φωτο ....μια χαρά ....πάμε να πληρωθούμε το 11αρι ...


    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή