16 Νοε 2016

"Εδώ πολυτεχνείο"


Εδώ πολυτεχνείο, εκεί πολυτεχνείο – που είναι το πολυτεχνείο;  - πέταξαν τα μικρόφωνα, το ρίξανε στις μάσες και βούλιαξε το πλοίο! Μην μου πεις ότι θα γίνει πάλι και πορεία και θα παρελάσουν οι ίδιες φάτσες γιατί θα βάλω τα κλάματα. Δεν υπήρξε μεγαλύτερη απάτη από την γενιά του πολυτεχνείου…

Ρε πως βολευτήκαν όλοι αυτοί; Τι ξετσιπωσιά βγήκε από κει μέσα; Μετά από εκεί ξεκίνησαν οι κολοτούμπες, όχι τώρα. Για λίγο κράτησαν τα ζιβάγκο και μετά τα πέταξαν και το έριξαν στις Ντόλτσε Βίτες. 

Και θα βγουν να μιλήσουν οι ίδιοι με τις ντουντούκες, που κρατούσαν τότε και δεν θα αρπάξουν ούτε μια ντομάτα, ούτε μια φάπα. 

Αυτούς πρέπει να τους πιάσουν και να τους δικάσουν με τον νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού -  σαν τον Διαμαντόπουλο με τον Καλογερόπουλο στην ταινία - να τους κουρέψουν γουλί και να τους αμολήσουνε στην πορεία. Και με ταμπέλα που θα γράφει: «εγώ στάθηκα μπροστά στα τανκς στο πολυτεχνείο, αλλά δεν μπόρεσα να σταθώ απέναντι στην κουτάλα» 

Βρε δεν αλλάζει εύκολα ο κόσμος δεν τους κατηγορώ γι αυτό. Με ενοχλεί που αντί να κρυφτούν για τα χάλια που έφερε η γενιά του πολυτεχνείου, έχουν τον θράσος να βγαίνουν και να μας λένε για τα κατορθώματα τους. – μετά τι κάνατε κυρίες και κύριοι θα μας πείτε; Φέρατε την ρεμούλα, το βόλεμα, την ασυδοσία και τον σταρχιδισμό. 

Όλη οι ξευτίλα θα παρελάσει αύριο. Όλοι οι επαναστάτες των μνημονίων. Όλοι οι πρόθυμοι, όλοι οι σκυφτούληδες, όλοι οι νενέκοι και μπροστά αυτοί που θα καταθέσουν στεφάνια θα είναι οι πιο προσκυνημένοι. 

Θα πέσουν και κάνα δυο μολότοφ για να έχουν να δείχνουν τα κανάλια, για να βλέπει ο φουκαράς και να μην πηγαίνει στις πορείες - και του χρόνου πάλι. 

Άσε και που οι φάτσες τους ρε παιδί μου δεν έχουν κάτι το επαναστατικό. Να σε τραβήξουν να πας μαζί τους. Μια υπνηλία σου φέρνουν, ένα χασμουρητό. Ούτε καν σιχασιά τώρα πια δεν αξίζει γι δαύτους. 

Και τα λένε και στα σχολειά στα παιδάκια όλα αυτά – και θα καμαρώνουν τα παιδάκια που υπήρχαν μέχρι πριν λίγα χρόνια Μπουμπουλίνες και Μιαούληδες. Μα θα τους φύγουν τα σαγόνια, όταν μεγαλώσουν και καταλάβουν πως μετά έγιναν ένα κράμα από κοτζαμπάσηδες με Μαυρογιαλούρους. 

Με τα ίδια φίνα μοντελάκια, με τα ίδια ακριβά κουστούμια και την ίδια κουραστική πια καραμέλα θα μας πρήξουν πάλι για την συνεισφορά τους στην απελευθέρωση της πατρίδας. Και κοιτάς γύρω σου και βλέπεις καμένη γη. Όλα ξεχαρβαλωμένα και ξεπουλημένα, όλα πατημένα πια από ένα χειρότερο τανκς. που δεν βρέθηκε ένας να μπει μπροστά του.

Η ΓΣΕΕ με τους μισθούς  3,60 και τις ατομικές συμβάσεις πείνας θα παρελάσει και αυτή; 

Η Μαρία με την αισθησιακή φωνή – θα παραβρίσκεται και αυτή; 

Οι βουλευτάδες με τους μισθούς και τους παράδες – θα έχουν περίοπτη  θέση στη γιορτή; 

Να μου χαθείτε τεντιμπόηδες, αριστεροί δεξιοί – να μην πάτε, αμαυρώνεται την γιορτή…

Υ.γ. ο Τσίπρας με τον Πλανητάρχη και αύριο στο πολυτεχνείο – πόσο ξευτίλα πια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου