4 Νοε 2016

"No bet"




Να κάτσεις και να σχολιάσεις αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και Ουέφα μου φαίνεται πολύ παράκαιρο. Τώρα αν κάθεσαι και ποντάρεις σε δαύτους και περιμένεις έτσι να πάρεις το δρόμο για τη γη των Μακάρων, άλλαξε πλευρό γιατί για την στοιχηματική κόλαση σε βλέπω.

Να κάτσω εγώ και να πανηγυρίζω το γκολ του Οζιίλ στο 90φεύγα για να πάρω κείνο το 1,40, να μένει το βύσσινο. Τα ίδια και η Παρί και η Μπάγερν. Νίκησαν, αλλά με το ζόρι, με το στανιό. Δύσκολο να μείνεις στον αφρό έτσι. Ήρθε και η Ρεάλ την άλλη μέρα να δέσει το γλυκό. 3 – 3 με κάποιες Κουκουβάουνες από τας Ευρώπας. Άραγε να βλαστημάει ο κόσμος ακόμα, άμα σπάνε τέτοια;

«Τι έχεις να μας πεις, ρε παπάρα, από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς;» θα ρωτήσει ο κακόπιστος. Λοιπόν έχω παίξει, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, τρεις φορές σε δαύτα. Την Μπαρτσελόνα μέσα, επί εποχή Κλάιφερτ, με μια τουρκική και από 2–0 έγινε 2–2, την πρόκριση της ‘Ιντερ του Μουρίνιο μέσα στην Μπαρτσελόνα στο live μόλις έμεινε με δέκα και την Μπάγερν μέσα, πριν χρόνια, έναν άσσο στο 1,60.

«Δεν έχεις εμπειρία», θα πει ο άλλος, «τι μιλάς;» Και τα σκατά δεν τα έχουμε δοκιμάσει, αλλά δεν τα βάζουμε στο στόμα μας!

No bet, κύριοι, γι’ αυτούς που ξέρουν από στοίχημα. Δεν είναι ντροπή να πεις «εγώ εκεί δεν βγάζω άκρη» και να σφυρίξεις αδιάφορα. Είναι η καλύτερη επιλογή να μην χάνεις. Μην δεχόμαστε παθητικά τη χασούρα. Εγωισμό κρύβει και το no bet – υγιή εγωισμό. Κανάγια μπουκ, εκεί που τα έχεις φέρει όλα στα μέτρα σου, εγώ δεν θα μπω για να με λιανίσεις.

No bet – δεν είναι ένδειξη δειλίας ή άγνοιας. Σημαίνει έχω αρχές και τις ακολουθώ. Έχω γαλουχηθεί για χρόνια στα πεδία των μαχών και ξέρω πού και πότε θα δώσω τις μάχες μου.

No bet – σημαίνει πως δεν σπαταλώ τις λίγες σφαίρες που έχω σε μάχες που ο εχθρός είναι πάντα σε πλεονεκτικότερη θέση από μένα. Τις κρατάω και τις τιμάω για εκεί που έμαθα εγώ να πλεονεκτώ έναντι του Μπουκ. Είπαμε, δεν μπορούμε να είμαστε καλοί σε όλα. Οι Μπουκ μπορούν, είναι επαγγελματίες, αυτή είναι η δουλειά τους.

No bet – είναι προτιμότερο από τον «πόλεμο» των γκολ. Γκολ. Γκολ, όβερ και άντερ, και τα άλλα τα συναφή. Μια προχειρότητα μου βγάζουν, σαν να υπάρχει μια κρυφή παράδοση πως χαθήκαν όλες οι μάχες με τα σημεία κι αλλάξαμε στρατηγική. Μια ευκολία διακρίνω εδώ, μια λάθος προσέγγιση, που ήταν η κύρια αιτία να χαθεί η μάχη με τα σημεία.

No bet – ένα από τα χρήσιμα όπλα στο μοναδικό είδος του πολέμου που έχουμε ελπίδες: στον ανταρτοπόλεμο. Να χτυπάς στοχευμένα και να φεύγεις. Το έχουμε πει, δεν είναι δυνατόν να βγαίνουμε σε καθημερινή μάχη σώμα με σώμα, όταν πια γνωρίζουμε τα υπερόπλα του εχθρού. Οι ήρωες που φωνάζουν αέρα πέφτουν με βαρύ γδούπο στο στοίχημα…

Το σημερινό κουπόνι, με μια ματιά που έριξα, είναι no bet. Τώρα, άμα ο Nklaps θελει να μας προκαλέσει με κάνα παιχνίδι που βλέπει -βλέπει καλά αυτός, αν και νέος στο χώρο- εδώ θα είμαστε σήμερα. Μπρέντφορντ – Φούλαμ, θα υπάρξει ποινή για όποιον ασχοληθεί.

Υ.Γ. Άσε που επανέρχεται το σενάριο με τις μπύρες του Nklaps – αναθάρρησε η φίλτατη Νυρεμβέργη και κάτι μπορεί να γίνει. Στο 2,25 σήμερα στην ταλαίπωρη Αούε – εκεί τι μπορεί να γίνει; Βλέπεις καμία αξία, ρε;


Διαβάστε ακόμα: 

"πρώτες στοιχηματικές σκέψεις"  http://agglidoyles.blogspot.gr/p/blog-page.html











9 σχόλια:

  1. Προσυπογραφω Βαγγελη. Το no bet ειναι ενα απο τα λιγα οπλα του παικτη απεναντι στον "Μπουκαδορο". Ρε μεγαλε μπουκ, ρε αρχηγε, εχεις την γκανιοτα, βαζεις τους δικους σου όρους, εχεις τα καλυτερα software, και τους πιο ειδικευμενους στην αγορα και θα μου πεις και ΠΟΤΕ θα παιξω;;; Ελεος.
    Δοαφωνω μερικως στο παιχνιδι με τα γκολ, αλλα ειναι αλλη συζητηση και Θα την κάνουμε αλλη στιγμη. Αν μιλαμε ομως για γκολ του 1.70 1.80 κλπ ειμαι μαζι σου. Εγω οταν παίζω γκολ, παιζω πχ over σε Λιγκες του under (και αναποδα) επειδη ο μπουκ αναγκαζεται να τα υπερτιμολογει.

    Νυρεμβεργη ελπιζω να μας χαρισει την μπιρα το καλοκαιρι, αλλα δεν με πειθει. Και δεν ειναι για 2.25 εκτος εδρας. Ενα 40% της δινω σημερα οποτε δεν θα παρουμε!:) Απο Γερμανια ενα ενδιαφερον εχει αυριο η Χοφενχαιμ κοντρα στην Μπαγερν. 15.00 το διπλο και 5.50 το Χ2 για μια ομαδα αήττητη! Δυσκολο ναι, αλλα με αξια. Η αξια ειναι δυσκολη.

    Με πετυχες εκτος εδρας και μονο με ενα κινητο. Και με πετυχες και μαλλον αδιαβαστο για τα σημερινα.

    Αυτα που λες για το no bet, μάθημα για μας τους νεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει που σε πέτυχα, σε δύσκολη στιγμή. Μετράει πως αν και αδιάβαστος την γλίτωσες την απουσία...

      Δεν πείθει η Μπάγερν μέχρι στιγμής με Αντσελότι - εδώ η "μανία" του κόσμου να πάρει κάτι από το φαβορί, είναι αυτό που δίνει αξία στον αουτσάιντερ.

      Αύριο έχει και κύπελλα αγγλικά και καταλαβαίνεις...

      Θα τα πούμε και πιο μετά...

      Διαγραφή
  2. Να βοηθήσεις εδώ ρε παιδάκι μου, αφού βλέπεις έχω πάρει τα βουνά, εκεί εσύ στην απουσία σου...χαχααχ.

    Απλά είναι τα πράγματα σήμερα - κύπελλα δεν παίζουμε, αναγκαστικά να στραφούμε στον μονόδρομο της Τσαμπιονσιπ δεν το βρίσκω πρέπον. ούτε τα χαλαρά πονταρίσματα μ αρέσουν - μου βγάζουν κρυφό εθισμό.

    Ούτε με τον απογευματινό καφέ στο ζωντανό βλέπω, να κάνουμε σεφτέ σήμερα - αλλά συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :)))
    Δεν προλαβα να δω πολλα μωρε... Ετυχε αυτο Σαββατο να ειμαι λιγο διαβαστος, αλλα δεν βοηθα και το προγραμμα οπως λες. Δεν με ενθουσιασε κατι απο την Τσαμπιονσιπ. Και στα ματς του Κυπελλου "χανεσαι". Δεν μπηκα καν στον κοπο δηλαδη... Μονο κατι ωραιες ιστοριες για τις μικρες ομαδες που συμμετεχουν διαβασα. Μεχρι εκει.
    Ετσι μονο με το Γερμανικο που σου εγραψα χθες ασχοληθηκα, αλλα ξερεις πως ειναι αυτα τα σημεια: Δωδεκα τα "οχι" και τεσσερα τα "ναι"!
    Α, ειδα και ενα ...over με καλα στατιστικά, (ξερω τη γνωμη σου, ενταξει) που εδινε 2.20 και τωρα το δινουν 1.90. Το τελευταιο δεν το γραφω για να ...δικαιολογηθω! Απλα ετσι ειναι.
    Δεν χρειαζεται καθε Σ/Κ να παιζουμε πολλα ματς. Ουκ εν τω πολλω το... pdf! Πες οτι πηρα κατι σαν ρεπο. Το επομενο Σ/Κ θα ειμαι πιο ετοιμος!
    Χαλαρα πονταρισματα δεν εχει. Στα χαλαρα πονταρισματα, αν κερδισεις το bet, εισαι... χαμενος! Δες το. Ή παιζεις ή δεν παιζεις. Αλλα αν παιξεις, θα παιξεις ο,τι προβλεπεται απο το πονταρισμα που εχεις ορισει. Να την κανουμε την συζητηση καποτε. Δεν υπαρχει ..."fun bet". Εμεις δεν κανουμε ...fun με το στοιχημα. Ουτε αφηνουμε τιποτα... στην τυχη; Σωστα;

    Δες μηπως εχει τιποτα καλο για αυριο...
    Η Σεβιλλη σου κανει; Για κοιτα την. Ωραιο αουτσαιντερ. Κανω λαθος;
    :)

    Εδω θα ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως την κάντρα της Μπάγερν την έδωσε ο Niklaps - αν και αδιάβαστος. Εγώ είδα και την Σίτι και τρόμαξα. Έχε γούστο τώρα να τους φταίει το γκολ στις καθυστερήσεις. Άμα ακούσω δεν το σφύριζες ρε κοράκι να πληρωνόμασταν, θα το γυρίσω στα τσάμικα.

    Υποψιασμένες τις βρίσκω τις αποδόσεις για Σεβίλλη. το 6 έχει χαθεί από μέρες...δεν ξέρω και ποια Μπαρτσελόνα θα δούμε - του πρώτου; ή του δευτέρου ημίχρονο στο μεσοβδόμαδο με την Σίτι;

    Μην μου πεις να χαρείς για το δικό μας ντέρμπι... και φανατίζονται ρε με δαύτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 6.00 ηταν καλυτερο προφανως. Αλλα και 5.25 δεν ειναι κακο. Καλη ομαδα η Σεβιλλη. Δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα. Μετανιωσα που δεν την ειχα παιξει με την Ατλετικο. Η Μπαρτσελονα προφανως ειναι το φαβορι. Αλλα θα εχει και απουσιες. Πικε λεει και Ινιεστα. Δικαιη τιμη κοντα στο 3.50 ας πουμε; Αντε να αδικησουμε τη Σεβιλλη. Να πουμε 4.00; Παλι παιζεται. Η τιμη μπορει αλλωστε να ξαναπαει στο 6.00. Ο πολυς λαος θα παιξει αυριο τη φαβορα. Θα δουμε. Φυσικα δεν ξερουμε ποια Μπαρτσελονα θα κατεβει. Ας ελπισουμε να ειναι η κακη... ;)

    Για το δικο μας ντερμπι (λεμε τωρα), ειδα οτι υπαρχει "προσφορα σε εξελιξη" απο γνωστη Εταιρια! Οποτε τα γνωστα!
    Ετσι ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγω εγραψα κατι αλλα μου ελεγε "αναμενεται εγκριση" και τετοια.
    :)
    Τσεκαρε το αν μπορεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή